Dobre trendove i najave s američkog tržišta za Hrvatsku potvrđuju podaci Elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA) koji sadrži pregled destinacija koje su korisnici najviše pretraživali nakon lockdowna.

Prema objavljenim podacima Hrvatska je s više od 810 tisuća pretraga na Google tražilici zauzela visoko 14. mjesto najtraženijih destinacija. Vodeća je Italija, a među najtraženijim svjetskim destinacijama našli su se i Maldivi, Meksiko, Tajland, Španjolska, Kanada, Grčka i dr.

Da su Amerikanci spremni putovati u inozemstvo početkom 2021. godine pokazuju i podaci američkog društva za putnička osiguranja Sguaremouth, izvijestila je voditeljica ispostave Hrvatske turističke zajednice u Los Angelesu Iva Bahunek.

Naime, podaci ovog američkog društva za putnička osiguranja pokazuju kako se 65 posto svih rezervacija za sljedeću godinu odnosi na međunarodne destinacije i odredišta koja ujedno čine 86 posto svih planiranih putovanja u siječnju i veljači 2021. godine. Navedeni su podaci dobiveni na temelju polica putničkog osiguranja koje su kupljene putem stranice Squaremouth.com u razdoblju od ožujka do kolovoza ove godine, a odnose se na putovanja u 2021. godini i to većinom prema destinacijama koje su već sada dostupne američkim ljubiteljima putovanja.