Iako su u Imperial Rivieri na Rabu zbog pandemije koronavirusa privremeno morali zaustaviti  planirane investicije za ovu godinu, one nisu obustavljene i dosad je realizirano čak 90 posto ulagačkih aktivnosti.  

 

Koncem prošle godine Imperial Riviera započela je svoj najveći investicijski ciklus, vrijedan  226,2 milijuna kuna. Najznačajnija investicija odnosi se kupljeni hotel Valamar Parentino, bivši hotel Zagreb u Poreču, koji je nedavno primio prve goste. Rekonstrukcijom i dogradnjom objekta izgrađeno je 99 novih smještajnih jedinica tako da hotel raspolaže s 812 osnovnih i pomoćnih ležajeva. Većina planiranih ulaganja u Valamar Parentino Hotel u visini od 113 milijuna kuna, realizirana su ove godine. Osim ulaganja u smještaj, investirano je i u razvoj ostalih usluga. Tako su Maro sadržaji upotpunjeni novim igralištem, proširen je bazenski kompleks koji uključuje relax pool za odrasle i dječji bazen, zatim sunčalište s novim bazenom od 200 m² te dva tobogana koji se spuštaju s krova zgrade. Također je izgrađen novi Oliva Grill Snack Bar te proširen kapacitet glavnog restorana s izvanrednim pogledom na more. Izgrađena je i pozornica za večernje programe, nova trafo stanica, nove šetnice i povećan kapacitet parkirališta. Hotel će u sezoni zapošljavati oko 140 zaposlenika, a sa svojom ponudom i sadržajima prvenstveno je namijenjen obiteljima s djecom.

Druga najveća investicija Imperial Riviere odnosi se na destinaciju Makarska - drugu fazu preuređenja i repozicioniranja Valamar Meteor Hotela. Nakon prošlogodišnjeg uređenja 112 smještajnih jedinica, ovogodišnja investicija obuhvaća preuređenje preostalih 166 smještajnih jedinica, zone recepcije i lobija, izgradnju novog kompleksa vanjskih bazena, preuređenje zone unutarnjeg bazena i spa, implementaciju Maro koncepta animacije, zatim zone s dvoranom za sastanke te preuređenje ulaza i prilaza. Privremena obustava gradilišta od 25. ožujka koja je trajala otprilike mjesec dana onemogućila je pravovremeni završetak investicije i stavljanje hotela u funkciju, tako da će se radovi na preostalih 25 posto investicije nastaviti nakon turističke sezone.                                                                                                                       

Trattoria La Pentola Makarska 1

U sklopu Valamar Meteor Hotela, uz samu šetnicu i plažu realizirana je investicija u novi objekt s ugostiteljskom ponudom, pod nazivom Trattoria La Pentola, koja je protekli tjedan počela sa radom. Ova investicija Imperial Riviere vrijedna je 4,7 milijuna kuna i u visokoj sezoni zapošljavat će oko dvadeset djelatnika. Novi ugostiteljski objekt raspolaže s oko 100 vanjskih sjedećih mjesta te 80 mjesta u zatvorenom prostoru. Ovo je već četvrti La Pentola restoran u Hrvatskoj, brendiran u skladu s Valamarovim standardima, i prvi takav izvan Istre. Trattoria La Pentola spoj je mediteranskih okusa i talijanske kuhinje, a u svakodnevnoj ponudi nalazi se niz specijaliteta poput domaće tjestenine, pizze, morskih specijaliteta i mesnih delicija s roštilja.

U destinaciji Rab u Padova Premium Camping Resortu realizirana je treća faza investicijskog ciklusa u iznosu od 20,7 milijuna kuna, tako da ukupna ulaganja u ovaj kamp u sve tri faze tijekom zadnje tri godine iznose više od 60 milijuna kuna. Ove godine uređene su nove zone sa 55 novih luksuznih mobilnih kućica, a jedna zona je preuređena u zonu sa premium kamp parcelama i kompletnom infrastrukturom. Uređen je centralni parking, izgrađeno je multifunkcionalno sportsko igralište te izvedena rekonstrukcija i dogradnja centralnog sanitarnog čvora uz dodatno hortikulturalno uređenje kampa, a sve prema premium camping standardima.

U San Marino Camping Resortu uređena je nova zona za smještaj dvadeset mobilnih kućica, a realizirani su i drugi manji investicijski projekti po objektima.

„Ovo je specifična godina za hrvatski turizam, a posebno za započete investicije, tako da svaki novi realizirani projekt u turizmu ove godine ima posebnu vrijednost. Zbog izvanrednih okolnosti morali smo privremeno obustaviti radove na svim investicijama, ali nismo odustali i uspjeli smo realizirati čak 90% naših planiranih ulagačkih aktivnosti. Sve ove investicije daju dodanu vrijednost turističkoj ponudi objekata Imperial Riviere, u sve tri destinacije“, istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere.