TZ grada Karlovca u suradnji s restoranima promovirat će nove tematske menije koji će se ovog ljeta nuditi u karlovačkim ugostiteljskim objektima.

Foto: Demjan Rožman, Izvan Fokusa – juneći gulaš s povrćem u umaku od tamnog piva

U ponudi će biti jela s pivom koji je zaštitni znak karlovačkog kraja, poznat po tradiciji pivarstva kao i jela s gljivama, spravljena isključivo od lokalnih namirnica.

Turistička zajednica grada Karlovca u veljači je u sklopu IQM projekta organizirala trodnevnu besplatnu edukativnu radionicu za kuhare ugostiteljskih objekata s područja Karlovca. Cilj edukacije bila je razmjena znanja i iskustava o lokalnim proizvodima i receptima kako bi zajedničkim snagama pozicionirali Karlovac kao kvalitetnu gastronomsku destinaciju. Smatramo da se karlovački restorani mogu ljubiteljima dobre hrane nametnuti kvalitetom ponuđenih jela. Ponuda restorana je vrlo maštovita, u pripremi jela se koriste lokalne namirnice i zajednički se priča lokalna gastronomska priča. Cilj je povećanje vidljivosti i bolja prezentacija lokalne gastronomije te privlačenje posjetitelja motiviranih originalnom gastronomskom ponudom u Karlovac.

Vrganji

Vrganji u maslacu i matovilcu s prepeličjim jajima

„Puno je toga što Karlovac u ovom trenu može ponuditi svojim gostima. Naše velike atrakcije – Slatkovodni akvarij Aquatika i Muzej Domovinskog rata na Turnju dva su odlična mamca za dolazak u Karlovac. U kombinaciji s brojnim kulturnim znamenitostima i aktivnostima u prirodi i na vodi koje nude naše turističke agencije, kvalitetna gastronomska ponuda ono je što će upotpuniti doživljaj posjetitelja u destinaciji. Naši restorani tu kvalitetu imaju i veseli nas što ju možemo pokazati posjetiteljima.“ izjavila je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca.