Osjeti, okusi,  upoznaj, tri su ključne poruke nove digitalne platforme Slavonia.Travel.

Foto: Borna Subota

Klaster Slavonija premijerno je u Zagrebu prezentirao novu digitalnu platformu Slavonia.Travel. Platforma ja namijenjena domaćim gostima, a svoju ponudu  zajedno predstavlja pet županijskih turističkih zajednica – Virovitičko – podravska, Požeško – slavonska, Brodsko – posvavska, Osječko – baranjska i Vukovarsko – srijemska – čime se potencijalnim gostima pruža mogućnost da se na jednom mjestu informiraju o svim zanimljivostima i programima koji se nude u Slavoniji. Arhitektura i dizajn platforme su jednostavni i korisnicima omogućuju jednostavno kretanje po svim sadražajima na webu.

U turističkom prometu Slavonije 80 posto je domaćih gostiju i naša je odluka da u ovom trenutku  nakon svega što nam se dogodilo u vrijeme korone i kad nam je svima budžet smanjen inspiriramo goste na putovanje u Slavonjiju, istaknula je Rujana Bušić Srpak, koordinatorica klastera Slavonija i direktorica Turističke zajednice Vukovarsko – srijemske županije. Kroz tri ključne poruke – osjeti, okusi, upoznaj gostima putem ove platforme nude  puno programa, ponajviše vezanih za odmor u prirodi, a upravo Slavonija je pravi izbor za sve one koji žele putovati u vremenima u kojima se još uvijek mora paziti na socijalnu distancu i  uživati u  slobodi putovanja.

„Zeleno, otvoreno, ekološki očuvano i prije svega turistički nepotrošeno danas je u trendu, a kad se iz sigurnosnih razloga sada javljaju i novi zahtjevi te traži prostor i mjesta bez gužvi Slavonija definitivno može biti „in“ destinacija“, kazala je dr.sc. Snježana Bojanić – Živoder iz Instituta za turizam i naglasila da Slavonija predstavlja odličan primjer suradnje koji egzistira i u praksi. Instritut za turizam autor je Strateškog marketinškog plana Slavonije, čijom je izradom ova regija dobila dobru podlogu za pokretanje kreativnih stvari te poduzimanje daljnjih aktivnosti, a na temelju tog dokumenta kreirana je i ova platforma. Za njezinu izradu angažirana je agencija S.T.A.R. Digital i platforma nije osmišljena na način da se njome zamjenjuju postojeće web stranice županijskih turističkih zajednica nego da  bude  njihova nadogradnja  i da inspirira goste na putovanje.