U prvih sedam mjeseci  ove godine Lošinj je ostvario 54,2 posto prošlogodišnjih noćenja i time potvrdio svoju poziciju u top deset vodećih hrvatskih destinacija s najviše ostvarenih noćenja.

Foto: Sandro Tariba

U Lošinju je u srpnju zabilježeno 474.601 noćenja, čime je ostvareno 67,3 posto prošlogodišnjih rezultata. Promet domaćih turista na razini je 75,2  posto prošlogodišnjeg prometa u dolascima  i 77,1  posto u noćenjima gostiju.

U sedam mjeseci ove godine na Lošinju se odmaralo ukupno  83.488 gostiju i oni su ostvarili 670. 319 noćenja, što je na razini 54,2 posto prošlogodišnjih rezultata. U segmentu smještaja najpopularniji su kampovi s udjelom od 33,1 posto i ostvarenjem od 53 posto prošlogodišnjih rezultata te objekti u domaćinstvu s udjelom od 21,7 posto i ostvarenjem od 66 posto rezultata u odnosu na prošlu godinu. U tome hoteli imaju svega devet posto udjela u ostvarenim noćenjima, što je na razini 22,6 posto prošlogodišnjih rezultata, dok udio nekomercijalnog smještaja u turističkom prometu iznosi 24,4 posto.

U tom razdoblju najviše je bilo gostiju iz Slovenije koji su ostvarili 38,6 posto noćenja u ukupnom broj noćenja, zatim slijede turisti iz Njemačke s udjelom od 17,5 posto te domaći gosti s udjelom od 17,2 posto.

Ostvarenje ovakvih pokazatelja rezultat je promocije ključnih atributa imidža otoka Lošinja, ugodne klime, bogate raznolikosti i prirodnih ljepota kao i truda i aktivnosti svih dionika u destinaciji.

„Vjerujemo da su gosti prepoznali sve prednosti destinacije Lošinja kao otoka vitalnosti i u ovim novonastalim okolnostima.  U odabiru smještaja najpopularniji segmenti su kampovi koji gostima u prirodnom okruženju pružaju dodatnu sigurnost i izoliranost. Kuće za odmor i brojne vile s visokom kvalitetom usluge također bilježe vrlo dobre rezultate. Pojačanim promotivnim aktivnostima na svim tržištima komunicirajući realno stanje na otoku i uvažavajući vrlo dobar odaziv marketinškoj akciji Ferry  Free za rujan, očekujemo uspješan nastavak turističke godine“ izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.