Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa objavila je ljetni red letenja 2021. godine u koji je uvrstila novu liniju iz Frankfurta za Rijeku.

Letovi na novoj liniji iz Frankfurta za Rijeku započet će 8. svibnja i odvijat će se jedanput tjedno, s tim da njemački zračni prijevoznik ostavlja mogućnost uvođenja dodatnih letova na ovoj liniji u slučaju povećanja bukinga. Promet na novoj liniji odvijat će se subotom s polaskom iz Frankfurta u 17.35 sati i dolaskom u Rijeku u 19:00 sati, dok je povratni let iz Rijeke zakazan za 20:00 sati s povratkom u Frankfurt u 21:30.

Uz Zagreb, Pulu, Zadar, Split i Dubrovnik Rijeka je šesta destinacija u Hrvatskoj prema kojoj će letjeti zrakoplovi Lufthanse iz Frankfurta tijekom iduće ljetne sezone.

Inače, u ljetni red letenja 2021. godine Lufthansa je uvrstila čak 15 novih međunarodnih linija, među kojima je i linija za Rijeku. „Nikada dosad nismo u naš program uvrstili toliko novih destinacija za odmor. Ovo je naš odgovor na želje naših kupaca. Potražnja za putovanja za odmor i razonodu oporavlja se puno brže nego za poslovnim putovanjima. S Lufthansom imamo veliku i dugogodišnju stručnost u turističkoj ponudi i sada je odlučno proširujemo kao dio svoje strategije“, istaknuo je Harry Hohmeister, član Izvršnog odbora Deutsche Lufthansa AG.

Karte za liniju iz Frankfurta za Rijeku već su puštene u prodaju online putem, a svi kupci koji kupe karte do 31. prosinca 2020. godine imat će pravo na neograničen broj promjena datuma putovanja, priopćeno je iz Lufthanse.