Nacionalna udruga ugostitelja upoznala je Nacionalni stožer civilne zaštite s dodatnim sigurnosnim preporukama koje je uputila svojim članovima.

 

Nacionalna udruga ugostitelja uputila je priopćenje za javnost u kojem se navodi da podržava sve dosadašnje odluke Nacionalnog stožera vcivilne zaštite vezane uz privatna i javna događanja te poziva sve članove Udruge i subjekte uključene u organizaciju takvih događanja na dosljednu provedbu mjera i pridržavanje preporuka. Iz Udruge poručuju kako su danas upoznali Stožer sa svojim prijedlogom dodatnih preporuka koje će članovi NUU dragovoljno provoditi s ciljem veće sigurnosti za goste i zaposlenike na svadbenim svečanostima i eventima.

“Svadbene svečanosti i eventi sigurni su za uzvanike, kao i za naše zaposlenike, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Svakog tjedna u Hrvatskoj se održava više od 300 svadbenih svečanosti i veliki broj evenata bez ikakvih problema. Naši članovi okupljeni u sekciji cateringa organiziraju poslovanje u skladu s preporukama, iznimno su posvećeni sigurnosti uzvanika, kao i svojih zaposlenika. S obzirom na velik broj subjekata i ljudi zaposlenih u segmentu industrije koji je posvećen svadbama i eventima, podržavamo svaku mjeru koja će pomoći očuvanju tih radnih mjesta”, rekao je Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Sekcija cateringa Nacionalne udruge ugostitelja poduzima izuzetno jake mjere za sigurnost svojih gostiju i zaposlenika, promovira odgovorno poslovanje te poručuje kako je spremna provesti i dodatne mjere, ako nadležne službe odluče da su one nužne.

“Život ne može stati, a uz poštivanje propisanih mjera niti ne mora. Zajedničkim odgovornim ponašanjem - držanjem socijalne distance, dezinfekcijom i higijenom, očuvat ćemo zdravlje i živjeti bez straha”, naglasio je Medak.