Nakon ukidanja zabrane putovanja zrakoplovni prijevoznik Norwegian air objavio je novi popis letova iz Skandinavije na kojem su Split i Dubrovnik.

Norveški avioprijevoznik dva puta tjedno povezivat će Oslo i Dubrovnik te Oslo i Split, dok će jedan put tjedno povezivati Split s Kopenhagenom i Stockholmom.

Nove aviolinije koje se pokreću od 1. srpnja doprinijeti će većem broju dolazaka sa skandinavskog tržišta, posebice u Dalmaciji koja je skandinavskim gostima tradicionalno omiljeni dio Hrvatske“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Nakon odluke da Šveđani od 30. lipnja mogu putovati izvan svoje zemlje, turoperatori su krenuli s kampanjom za bookiranje putovanja prema Hrvatskoj sa svojim charter letovima pa tako Apollo i TUI za početak planiraju dijeliti avion za Split“, izjavio je direktor HTZ-a u Švedskoj Vedran Sušić, naglasivši kako je u švedskim dnevnim novinama Expressen objavljeno da švedska vlada od 30. lipnja ukida zabranu putovanja i to za dvije skupine zemalja. Zabrana za prvu skupinu ukida se 30. lipnja, a za drugu krajem kolovoza, s tim da je Hrvatska uvrštena u prvu skupinu zemalja.