Prvi vlak RegioJeta iz Praga stiže u Rijeku 1. srpnja i na toj liniji vlakovi će prometovati svakog dana.

Svečanim dočekom prvog vlaka RegioJeta iz Praga u Rijeku na simboličan način obilježit će se povratak čeških i slovačkih turista u Hrvatsku. Na novoj liniji vlakovi će prometovati na relaciji Prag-Brno-Bratislava-Ljubljana-Rijeka i svakog dana prevoziti putnike sve do konca kolovoza. Koliki je interes za ovom ponudom pokazuje podatak da je samo u prva dva tjedna prodano čak trideset tisuća karata.  

RegioJet a.s. je privatna tvrtka za željeznički i autobusni prijevoz putnika te vodeća kompanija za duge željezničke poveznice u Središnjoj Europi. Godišnje bilježi 20 milijuna putnika i to 11 milijuna u željezničkom i devet milijuna u autobusnom prijevozu. U intenzivnoj suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Češkoj i Predstavništvom HTZ-a u Pragu, Uprava RegioJeta prepoznala je priliku i ponudila novu opciju za povezivanje zemalja srednje Europe s Jadranskim morem kroz uslugu noćne vožnje modernim i kvalitetnim vlakovima. Početna cijena karte za mjesto u kupeu iznosi 22 eura, dok karta za kupe s krevetom stoji 30 eura.

Obilježavanje dolaska prvoga RegioJet vlaka iz Praga u Rijeku iskoristit će se  i za obilazak hotela Hilton Rijeka Costabella, jedne od najvećih čeških investicija u Hrvatskoj koju realizira JTH Holding a.s. i tvrtka kćer JTH Costabella d.o.o. koja je u visokoj fazi izgradnje.

Događanju će prisustvovati ministar turizma Gari Cappelli, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel, CEO RegioJeta Radim Jančura, direktor Predstavništva HTZ-a u Češkoj Dubravko Miholić, direktor TZ Rijeka Petar Škarpa i generalni direktor Hiltona/JTH Costabella d.o.o, Jaroslav Třešňák.