T'Way Air Co prvi je južnokorejski niskobudžetni avioprijevoznik koji će uskoro početi letjeti iz Južne Koreje prema hrvatskim destinacijama, izvijestio je Zoran Horvat, direktor Predstavništva HTZ-a u Južnoj Koreji.

 „T'way Air letjet će četiri pita tjedno prema Hrvatskoj u 2020. godini i to od druge polovine godine, a uskoro očekujemo definiranje točnog datuma prvog leta i odredišta u Hrvatskoj“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

T'way Air osnovan je 2010. godine i treći je najveći korejski niskobudžetni avioprijevoznik s 2,9 milijuna putnika u domaćem i 4,2 milijuna putnika u međunarodnom prometu u 2019. godini. Posjeduje flotu od 28 aviona Boeing 737-800 i leti u 38 destinacija u Koreji i svijetu.

Vijest je objavljena i u korejskim dnevnim novinama The Korea Times, nakon što je aviokompanija dobila dozvolu Ministarstva prometa Seoula. Ministarstvo prometa izjavilo je da zračni prijevoznici mogu koristiti svoje nove dozvole za rute nakon što Južna Koreja i inozemne zrakoplovne vlasti postignu dogovor o sigurnosti zrakoplovstva, vezano uz situaciju s pandemijom korona virusa.