ATP federacija otkazala je sve teniske turnire planirane za srpanj, ukljućujući i Plava Laguna Croatia Open Umag koji se trebao održati od 17. do 26. srpnja 2020. godine.

Zbog nikada do sada viđenih učinaka pandemije Covid -19 na cijeli svijet, ATP federacija je objavila nastavak otkazivanja svih natjecanja do kraja srpnja 2020. Među njima je i Plava Laguna Croatia Open Umag koji će se održati u srpnju 2021. godine.

„Više od 30 godina Plava Laguna Croatia Open Umag oduševljava ljubitelje i igrače tenisa širom svijeta i nastavit će to činiti i ubuduće. Radujemo se pripremi fantastičnog turnira u 2021. godini. U Plavoj Laguni najvažnija nam je sigurnost naših zaposlenika, gostiju, igrača, partnera i zajednice, stoga smo poduzeli sve potrebne mjere kako bismo pravovremeno i odgovorno odgovorili na trenutnu situaciju. S obzirom na ove nikada do sada viđene okolnosti, otkazivanje Plava Laguna Croatia Open Umaga ispravna je odluka za sve koji su integralni dio ovog međunarodno priznatog sportskog događanja. Na ATP stadionu Goran Ivanišević trenutno dovršavamo investiciju u iznosu od milijun kuna, čija je implementacija započela prije Covid-19 situacije te smo sigurni da ćemo se u srpnju sljedeće godine ponovno družiti u Umagu i uživati u spektakularnim teniskim mečevima, koncertima i gourmet sadržajima”, rekao je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

«Covid-19 promijenio je cijeli svijet, pa tako i svijet sporta. Tenis je prema svim studijama među najsigurnijim sportskim aktivnostima. Međutim, paradoksalno, ponovno pokretanje Toura kakav poznajemo među najvećim je izazovima u profesionalnom sportu. Njegov globalni karakter i činjenica da igrači moraju imati mogućnost putovati s jednog kraja svijeta na drugi stavlja ATP Tour u nezavidnu poziciju. Stoga je odluka o otkazivanju srpanjskih turnira, uključujući i Plava Laguna Croatia Open Umag, očekivana i zapravo jedina logična. Vjerujem da će nam svima srpanj bez spektakla u Stella Marisu biti pomalo nepotpun, ali zdravlje i sigurnost svih igrača i naših vjernih posjetitelja mora nam biti na prvom mjestu“,  dodao je Lawrence Frankopan, direktor Plava Laguna Croatia Open Umag turnira.

ATP federacija je u skladu sa svim okolnostima nastalim zbog pandemije do sada odgodila sve turnire koji su bili u kalendaru do kraja srpnja. Andrea Gaudenzi, predsjednik ATP federacije, istaknuo je "Zbog kontinuiranih nesigurnosti vezanih uz pandemiju Covid-19, sa žaljenjem objavljujemo našu odluku o nastavku odgađanja Toura. Baš kao i ljubitelji tenisa, igrači i domaćini turnira diljem svijeta, i mi dijelimo razočaranje što je Tour kontinuirano pogođen na ovaj način. Nastavljamo procjenjivati naše mogućnosti u nastojanju da nastavimo Tour čim bude sigurno, uključujući izvodljivost promjene rasporeda evenata u kasnijoj sezoni”.