U proteklom dijelu srpnja destinacije s najviše ostvarenih noćenja su Vir, Rovinj, Medulin, Mali Lošinj i Poreč.

Prema podacima sustava eVisitor na dan 16. srpnja u Hrvatskoj je registrirano više od milijun gostiju, što je na razini 47 posto rezultata ostvarenih u istom razdoblju prošle godine. Oni su realizirali i više od 7,2 milijuna noćenja ili 55 posto lanjskog rezultata.

Od toga je registrirano 875.000 inozemnih gostiju, što je 44 posto lanjskog rezultata i  6,2 milijuna njihovih noćenja, odnosno 53 posto rezultata ostvarenih prošle godine. Što se tiče prometa domaćih turista, on se u dolascima kreće na razini od 80 posto prošlogodišnjeg prometa te u noćenjima od 73 posto.

„U Hrvatskoj ovih dana na dnevnoj bazi boravi gotovo 550 tisuća turista od čega je oko 460 tisuća inozemnih gostiju. Tijekom druge polovice srpnja, a posebice kolovoza očekujemo da će broj gostiju u hrvatskim destinacijama i dalje rasti. Navedeno potvrđuje dobru međunarodnu tržišnu poziciju naše zemlje kao jedne od rijetkih turističkih destinacija Mediterana u kojoj se realizira turistički promet“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.  

Od 1. do 15. srpnja u Hrvatskoj je najviše bilo gostiju s tržišta Njemačke s kojeg je u dolascima ostvareno 86 posto lanjskog rezultata, zatim iz Slovenije 83 posto i Češke 69 posto, a destinacije s najviše ostvarenih noćenja su Vir, Rovinj, Medulin, Mali Lošinj i Poreč.