Turistička zajednica grada Zagreba ovih je dana dobila dvije vrijedne nagrade za promotivni film koji bilježi  poseban emotivni trenutak grada kao i priznanje kao kongresna destinacija

 Promotivni film Turističke zajednice grada Zagreba „Zagreb Loves You“  osvojio je ovih dana dvije vrijedne nagrade na festivalima turističkog filma u Turskoj  (International Tourism Film Festival)  i  u Srbiji  (Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma Silafest). Riječ je o posebnim nagradama stručnih žirija koji su prepoznali ovaj film koji, za razliku od uobičajenih turističkih promotivnih spotova, pokazuje cijeli spektar emocija koje smo proživjeli prije točno  šest mjeseci, 22. ožujka, kada je Zagreb pogodio razoran potres.

Prilikom uručivanja  ovih nagrada u Turskoj, dr.sc. Martina Bienenfeld je izjavila: „Film „Zagreb Loves You“ kreirali smo u suradnji s redateljicom Martinom Miličević u trenutku kada je naš grad bio pogođen s dvije nesreće odjednom – pandemijom i potresom. Stvorili smo netipičan film jer smo željeli zabilježiti emociju i snagu Zagreba i njegovih građana, u periodu kada smo i sami mislili da živimo scene iz nekog američkog filma katastrofe. Film je postao okosnica naše sveobuhvatne kampanje #ZagrebLovesYou koja je ostvarila više od pola milijuna impresija. Obje nagrade odličan su nam poticaj da nastavimo raditi na način na koji nam trenutne mogućnosti to dozvoljavaju i veseli me da je naš rad prepoznala i međunarodna struka.“

Treće se nedavno dobiveno  priznanje odnosi na poslovni turizam. Na kongresnoj burzi Conventa, koja  je održana početkom rujna, Zagreb je osvojio Meetings Star L nagradu za najbolju kongresnu destinaciju koja može ugostiti 2.000 sudionika.  To dodatno potvrđuje i rang na ljestvici organizacije ICCA (International Congress and Convention Association). Naime, na ICCA-inoj ljestvici kongresnih gradova Zagreb - vodeće odredište poslovnog turizma i poticajnih  (incentive) putovanja u Hrvatskoj - je  u  samo godinu dana, od 2018. do 2019. godine ostvario skok  za čak  20 mjesta  te se nalazi  na 48. od ocjenjivanih 424 kongresna odredišta. .

Podsjećamo, ICCA-ina se ljestvica odnosi na međunarodne skupove koje organiziraju međunarodne udruge, održavaju se redovito, imaju najmanje 50 sudionika te se rotiraju između najmanje  tri  države ili regije.