Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula je ljetnu kampanju Zagreb Summer Tour kojom se na jednom mjestu objedinjavaju sva ljetna događa u gradu.

Foto: Ulični festival Cest is d best, autor Samir Cerić Kovačević

Kampanja se provodi oglašavanjem na mrežama portala, kao i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter i trajat će do polovice rujna. „Online promocijom obraćamo se, za sada, gostima iz bližih europskih i susjednih zemalja, kao što su Austrija, Bosna i Hercegovina, Italija, Njemačka, Srbija, Slovenija, Švicarska i, naravno, Hrvatska. Jednako tako, osim na domaćem tržištu, zagrebačko ljeto promovirat ćemo i putem vanjskog oglašavanja na billboardima, city light i digitalnim panelima te sredstvima javnog prijevoza u Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Promotivni materijali i oglasi uključuju događanja koja su, osim kod naših sugrađana, dobro prihvaćena i prepoznata na našim bližim emitivnim tržištima.“, izjavila je direktorica TZGZ, dr.sc. Martina Bienenfeld.

Okolo Urban interventions Marko Mihaljevi

Foto: Okolo, projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba, autor Marko Mihaljević

Turistička zajednica grada Zagreba do 18. srpnja za građane također organizira besplatne razglede grada koji uključuju pješačke i biciklističke ture. Razgledi će se održavati svake subote, a nude se slijedeće ture:  

  • Purgerica - Bez potresa, prosim lepo u 19:00 sati (mjesto okupljanja kod kipa kralja Tomislava na Trgu kralja Tomislava)
  • Secret Zagreb – Frajerice u 18:00 sati (mjesto okupljanja kod bista na južnom dijelu parka Zrinjevac)
  • Bike Tours Zagreb - klasični razgled grada biciklom u 10:00 i 16:00 sati (mjesto okupljanja u poslovnici agencije u Jurišićevoj 19, Rotonda centar).

Prijave građana zaprimat će se petkom od 10,30 sati do popunjenja grupe na broj mobitela 099 596- 7230. Razgledi traju jedan i pol do dva sata, a razgledavanje grada biciklima tri sata.

Više informacija o ljetnoj kampanji Zagreb Summer Tour dostupno je na internetskoj stranici https://www.infozagreb.hr/zagreb-summer-tour.