Turistička zajednica otoka Krka koja okuplja sve turističke zajednice na tom otoku pokrenula je udruženu kampanju Visit Krk Island - A Place To Call Home.

Kampanja će se provoditi tijekom lipnja s ciljem promocije bogate ponude aktivnog odmora na otoku Krku,  koji raspolaže stotinama kilometara biciklističkih i planinarskih staza te brojnim drugim outdoor aktivnostima poput zipline-a, surfanja, penjanja, ronjenja, jedrenja... Osim postojeće ponude ovom kampanjom prezentirat će se nove, unaprijed određene rute, prilagođene specifičnim potrebama potencijalnih posjetitelja.

Novost čine tri atraktivne biciklističke priče koje su spojene pod prepoznatljiv naziv Krk Bike Story. Tako će se uz prethodnu prijavu svake nedjelje do konca lipnja organizirati besplatne biciklističke ture Family Story, Romantic Story i Adrenaline Story.

Prva po redu je biciklistička tura Family Story, zakazana za 14. lipnja i namijenjena je obiteljima s djecom, početnicima i rekreativcima. Tura je duga 18 kilometara i vozi se rutom Baška – Zarok – Batomalj – Draga Bašćanska – Sveta Lucija – Batomalj – Zarok – Kricin. Start je ispred Heritage Hotela Forza, uz vođeno istezanje za sudionike prije samog starta, a vožnja se završava posjetom akvariju.

Romantic Story je na rasporedu 21. lipnja. Iako nešto zahtjevnija od Family Storyja, ova tura od 38 kilometara i dalje je prikladna za početnike i rekreativce. Raspored vožnje je idealan za parove te uključuje posjet Etno kući Kornić, a vozi se rutom Krk – Kornić – Vrbnik – Punat– Krk. Start i cilj je na krčkoj rivi kod sunčanog sata.

Adrenaline Story najzahtjevnija je od ove tri biciklističke priče koja će se 28. lipnja voziti rutom Njivice – Omišalj – Dubova staza – Kapelica Kod Magriža – Biserujka – Sužan – Crkva Sv Petra kod Gabonjina – Turčić – Malinska – Rajski put – Njivice. Ova tura, u dužini od 50 kilometara s ukupnim usponom od 850 metara idealna je za biciklističke rekreativce koji traže malo veći izazov, ali također žele uživati u prirodnim i kulturnim ljepotama otoka Krka. Start i cilj je lukobran u Njivicama.

Kako bi se osigurala sigurna vožnja za sve sudionike za svaku turu može se prijaviti maksimalno pedeset osoba. Prijave se primaju putem obrasca: https://forms.gle/K4u2BZv44qF1D5M86 ili na telefonski broj 099 2665- 604.