Kroz akciju „Božićna čarolija u vašem domu“, koja će se održavati tijekom adventskog razdoblja TZ Zagrebačke županije promovira domaću proizvodnju i važnost kupovine lokalnih proizvoda.

Foto: Praline s tartufima

Akcija „Božićna čarplija u vašem domu“ trajat će od 3. do 24. prosinca, ćime će se pružiti pomoć malim proizvođačima s područja Zagrebačke županije da što lakše dođu do svojih kupaca. Lokalni proizvođači okupljeni su kroz zanimljivo osmišljene kategorije koje će se mijenjati u tjednim ciklusima za vrijeme trajanja akcije, a to su: kategorija „ Odmorite se i nagradite svoje tijelo“, „Ukrasite svoj dom božićnom čarolijom“, „Pripremite svoj blagdanski stol“ i „Slatke tajne zagrebačke županije“. Dodatnom promocijom i nagradnim natječajem, koji će se tijekom adventskog razdoblja provoditi na društvenim mrežama želi se pojačati svijest o tome koliko je važno cijeniti i kupovati lokalno. Također, ova nesigurna vremena pokazuju da je više nego ikad nužna suradnja između svih sudionika koji stvaraju turističku ponudu u  destinaciji.

“Zagrebačka županija ima puno majstora od zanata. Prepuna je vrijednih ljudi koji pretvaraju prirodne resurse svog zavičaja u unikatne, lokalne proizvode. Jedan od ciljeva Turističke zajednice Zagrebačke županije je podići svijet o važnosti kupovine kod lokalnih proizvođača te pomoći proizvođačima u brendiranju i promociji proizvoda na koje možemo biti ponosni”, istaknula je Ivana Alilović, direktorica  Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija također sve više koristi i promovira proizvođače kroz autohtone gastro priče. Jedan od takvih primjera je promocija štrukli s tartufima, koje proizvodi  obrt Cipov iz Turopolja. U tom obrtu osmislili su i slatki proizvod s tim čarobnim sastojkom „Čokoladne praline Nautilus“ za koje kažu da su obiteljska poduzetnička priča koja traje već dvanaest godina i predstavlja njihov novi inovativni proizvod.  

Više informacija o akciji „Božićna čarolija u vašem domu“ dostupna je na službenim portalima Turističke zajednice Zagrebačke županije https://www.instagram.com/visitzagrebcounty/

i https://www.facebook.com/tzzzhr.