Nakon završene prve faze investicije u Lavanda Sunny Hotel by Valamar, smješten u blizini Starog Grada na Hvaru, u Valamaru za jesen najavljuju nastavak ulaganja u objekte Helios Farosa.

Preuređen Lavanda Sunny Hotel by Valamar, kapaciteta 179 smještajnih jedinica otvoren je 15. srpnja. Osim moderno uređenih soba, lobija, kuhinje i restorana te uvođenja nove IT infrastrukture u hotel je uveden Valamarov sveobuhvatni program zdravstvenih, sigurnosnostih i ekoloških standarda V Health & Safety. Usto je implementiran  HACCP sustav kao i  digitalni sustav upravljanja objektom. Nekadašnji hotel Lavanda nakon preuređena tako je postao dio brenda Sunny by Valamar, a njega biraju gosti koji traže jednostavnost odmora na plaži na atraktivnim lokacijama. U Valamar Rivieri ističu da je nakon otvaranja u hotelu zabilježena visoka popuinjenost, a goste posebno oduševljava dizajn hotela kao i novi koncept ponude  restorana i bara, s produljenim vremenom doručka te cjelodnovnom a la carte ponudom. U hotelu je također poseban naglasak stavljen i na lifestyle elemente odmora, što uključuje i vrhunske madrace koji će gostima osigurati posebnu udobnost i vrhunsku kvalitetu spavanja.

Nakon nastavka  investicije planirane za jesen vrijednost ulaganja u Lavanda Sunny Hotel by Valamar iznosit će 43 milijuna kuna.

Inače, objekti hotelske tvrtke Helios Faros nad kojom je proveden stečajni postupak u vlasništvu su Valamar Riviere i PBZ Croatia osiguranje obvezni mirovinski fond od 2017. godine.