Iako je na cijeli turizam pandemija ostavila velike posljedice, put afirmacije nosi najviše izazova za objekte koji u ovo vrijeme tek startaju na turističkom tržištu.    

Čak tri godine renovirana Villa Brandestini prošle je godine  započela  novi život hotela. Smještena u strogom centru Pule, vila je  kao zaštićeno  kulturno dobro adaptacijom  i opsežnim renoviranjem prenamijenjena  u hotel s 14 luksuznih soba standarda četiri zvjezdice. I  dok su prošle, prve  godine rada najčešći gosti bili  iz Njemačke, Austrije, Sjeverne Amerike i  Ujedinjenog Kraljevstva a domaćih te 6 posto,  pandemija  je – kao i u ukupnom turizmu - dovela do  promjena u strukturi gostiju. Naime, u dosadašnjem dijelu godine – kako saznajemo  u  hotelu – domaćih je gostiju  oko 30 posto a do kraja godine bi  mogao u strukturi porasti na 40 posto.

VILA BRANDESTINI relax

Vilu  je 1906. godine za sebe i svoju obitelj izgradio Antonio Brandestini i to u prepoznatljivom venecijanskom stilu. Iako je tijekom protekloga vremena  mijenjala vlasnike i namjenu,  bila je nužna temeljita adaptacija  na koju se odlučila obitelj  Topalli iz Rovinja u čijem je vlasništvu od 2008. godine.  Zahtjevna adaptacija  vile započinje 2016. godine, pri čemu je posebna pažnja posvećena  uređenju  interijera  kao i vanjske terase  koja je opremljena kao relax zona.

 Iako se u prvom polovici godine ovaj  hotel,smješten u pulskoj povijesnoj jezgri, zbog pandemije našao pred problemima  zajedničkima ukupnom turizmu, jasno je da turistička priča Ville Brandestini već sada privlači pažnju domaćih  i inozemnih gostiju.