Dani poslova  u turizmu, na kojima se susreću poslodavci i oni koji traže posao u turizmu,  održani su  u Osijeku i Zagrebu a njihova zadnja postaja na samom kraju mjeseca je Split.

Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava i Ministarstva turizma te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  a provode ih u suradnji s više  partnera  Cilj je projekta okupiti poslodavce iz turističkog sektora te nezaposlene zainteresirane za rad u turističkoj sezoni .

Svoje sudjelovanje na sve tri lokacije prijavilo je 85 poslodavaca, a procjenjuje se da će ga posjetiti ukupno oko 12.000  nezaposlenih osoba, učenika strukovnih škola, studenata i svih ostalih zainteresiranih za sezonski rad u turističkoj sezoni.

 Uz poslovno povezivanje, Dani poslova u turizmu su prilika i za nova znanja. Tako je Ministarstvo turizma organiziralo radionicu vezanu uz predstavljanje aktivnosti regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva. Cilj je ove radionice promocija centara koji će se financirati iz Poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva“, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ministarstvo turizma ovom je prilikom predstavilo regionalni centar kompetentnosti u Zaboku, jedan od ukupno šest centara kompetentnosti u turizmu u Hrvatskoj.