Iako većina hrvatskih hotela ne prima kućne ljubimce, prema analizi koju je proveo Taxi2airport.com koristeći se podacima Booking.coma o broju smještajnih jedinica u hotelima prilagođenih kućnim ljubimcima u svim europskim zemljama,  Hrvatska se uvrštava u krug najpoželjnijih pet friendly destinacija u Europi. 

Svi vlasnici kućnih ljubimaca znaju s kakvim se ograničenjima suočavaju u planiranju i rezervaciji odmora i da putovanje s kućnim ljubimcima nije jednostavno. No, usprkos tome mnogima je nezamisliv odmor bez kućnih ljubimaca koje vode sa sobom gdje god da putuju.  Vodeći se tom spoznajom stručnjaci online servisa Taxi2airport.com sastavili su listu najpoželjnijih destinacija u Europi u koje bi se moglo putovati s kućnim ljubimcima u 2020. godini.  Za sastavljanje te liste stručnjaci ovog servisa koristili su podatke o broju smještajnih jedinica u hotelima prilagođenim kućnim ljubimcima koji se nude putem platforme Booking. com. u svim zemljama u Europi. Prema tim podacima među prvih pet zemalja u kojima su kućni ljubimci u turističkim objektima dobrodošli na čelnom mjestu smjestila se Italija  (18. 176), druga je Rusija (10.831), treća Poljska (8.521), a iza njih nalazi se Hrvatska (7.794), dok je na petom mjestu Španjolska (6.945).

Za sve one koji svojim kućnim ljubimcima žele pružiti luksuzno iskustvo Taxi2airport.com  također je analizirao u kojim je europskim zemljama najviše hotela s pet zvjezdica s oznakom šapice. Tih hotela najviše je u Francuskoj (217), Ujedinjenom Kraljevstvu (166), Italiji (157), Hrvatskoj (120) i Finskoj (112).

Inače, boravak kućnih ljubimaca u hotelima je dozvoljen u točno određenim sobama i većina hotelijera ima stroga pravila o tome kakav kućni ljubimac smije ući u prostor hotela.Pet hotels jpg 3