Nakon otvaranja prvog hotela MGallery u Splitu hotelska grupacija Accor otvorit će i svoj  prvi Mövenpick hotel u Hrvatskoj  također u Splitu. 

 

Zahvaljujući partnerstvu s društvom Split Peninsula Properties i razvojnim timom društva MPPD hotelska grupacija Accor plasirat će još jedan vrhunski brend u Splitu. Novi hotel Mövenpick Split imat će 156 soba, dva restorana i spa centar te inovativan radni prostor i objekt za održavanje konferencija. Posebnost ovog hotelskog kompleksa čije je otvaranje planirano u proljeće 2023. godine predstavljat će jedinstveni restoran na krovu, lounge prostor i terasa s infinity bazenom.

„Izuzetno smo sretni što možemo predstaviti još jedan hotel na jednoj od najprestižnijih lokacija u Dalmaciji i na taj način osnažiti svoj portfelj u segmentu sadržaja za slobodno vrijeme u regiji. Mövenpick nastavlja bilježiti snažan rast u cijeloj istočnoj Europi zahvaljujući kontinuiranom širenju svoje ponude odmarališta i vrhunskih sadržaja za slobodno vrijeme“, istaknuo je Dilek Sezer, direktor razvoja grupacije Accor za jugoistočnu Europu.

Movenpick Split 4 

Projekt za novi hotel Mövenpick Split izradio je domaći nagrađivani arhitekt Alan Pleština iz studija Pulsar Arhitektura, dok dizajn krova potpisuje nagrađivana dizajnerica interijera Kristina Zanić iz Dubaija.

„Partnerstvo s Accorom izvrsno se uklapa u našu viziju i filozofiju stvaranja ugodnih, ekskluzivnih mjesta za goste hotela i lokalnu zajednicu. S ponosom donosimo jedan takav vrhunski brand u Split i cijelu Dalmaciju“, dodao je Andrija Antić u ime društava Split Peninsula Properties i MPPD.

 

Društvo Mövenpick osnovano je 1973. u Švicarskoj te upravlja rastućim portfeljem s više od 90 hotela u 25 zemalja.