U posebno izazovnoj godini za sve poslovne subjekte, posebice u turizmu, ACI je u 2020. ostvario uspješne poslovne rezultate.

Prema nerevidiranom financijskom izvješću Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) je u poslovnoj 2020. godini ostvarila 179,7 milijuna kuna poslovnih prihoda.  U tom razdoblju EBITDA tvrtke je iznosila 70,7 milijuna kuna i ACI je, usprkos otežanim uvjetima poslovanja  godinu zaključio s pozitivnim neto financijskim rezultatom u iznosu od 194.000 kuna.

Rezultati ACI-jeva poslovanja u 2020. godini su više nego zadovoljavajući, s obzirom da je ta godina bila izazovna za sve poslovne subjekte u Hrvatskoj, a posebice u turizmu.  Zanimljiv je i podatak da je usluga godišnjeg veza zadržana gotovo na razini prošle godine, što je s obzirom na okolnosti i utjecaj pandemije na nautičku sezonu sjajan poslovni uspjeh.

„Možemo reći da smo više nego zadovoljni ostvarenim poslovnim rezultatima, s obzirom na okolnosti u kojima su se našli gospodarstvo i turizam u protekloj godini. Smatramo kako su ostvareni rezultati u prvom redu posljedica očuvanja partnerskih odnosa s ključnim poslovnim partnerima, zatim smanjenja rashodovne strane, a sve to uz zadržavanje svih materijalnih prava zaposlenika ACI-ja. Vjerujemo kako su naši zaposlenici te poslovni partneri ključna snaga tvrtke, koju ćemo nastojati zaštititi i u narednom razdoblju.“, poručio je predsjednik Uprave društva ACI d.d. Kristijan Pavić.

Iz ACI-ja poručuju da su u prethodnom razdoblju uspješno završene ranije preuzete obveze i pokrenute investicije, u što je uloženo ukupno 47,5 milijuna kuna. Također, napominju da su u ovom trenutku fokusirani na produljenje rokova trajanja koncesija i promišljanja o poslovnim prilikama u okruženju. „Smatramo nužnim osigurati preduvjete za dugoročnu budućnost Društva, koja je sada limitirana koncesijskim ugovorima od kojih većina ističe 2030. godine“, dodao je Kristijan Pavić.

U protekloj godini ACI je očuvao radna mjesta, bez potrebe za zadiranjem u plaće i materijalna prava zaposlenika. Usto,  tvrtka je pomogla dvjestotinjak poslovnih partnera i time im omogućila kontinuitet  poslovanja te podržala rad raznih udruga i drugih organizacija civilnog društva s doniranih 2,3 milijuna kuna.   

Kao nositelj nautičkog turizma u Hrvatskoj ACI godišnje generira čak 1,5 milijardi eura prihoda. Tvrtka upravlja s 22 marine na Jadranu i više od 5.800 vezova te za 2021. godinu planira kapitalna ulaganja u iznosu od 88 milijuna kuna.