Nagrada za životno djelo dodijeljena je dr. sc. Josipi Cvelić Bonifačić u kategoriji „Hall of Fame“ (Kuća slavnih)  u koju je prvi put primljena jedna osoba iz Hrvatske.

Renomirani njemački auto klub ADAC održao je godišnju dodijelu priznanja europskim kampovima i zaslužnim pojedincima na kojoj je uručio nagradu za životno djelo dr. sc. Josipi Cvelić Bonifačić zbog iznimnog doprinosa razvoju kamping turizma. Dodjela ovih nagrada tradicionalno se odražava u sklopu sajma CMT Stuttgart, koji je na žalost ove godine morao biti odgođen, tako da je svečanost dodjele nagrada organizirana virtualno.

U Kamping udruženju Hrvatske ističu kako imaju dodatan razlog za slavlje budući da je Josipa Cvelić Bonifačić u dva mandata bila i predsjednica nacionalnog kamping udruženja te je i kroz tu finkciju višestruko doprinijela razvoju hrvatskog kampinga. Svoju stručnost i danas dijeli kroz aktivnosti Sekcije za stručno- edukativno obrazovanje pri KUH-u čija je predsjednica.

Kako je prilikom dodjele priznanja istaknuo Uwe Frers, izvršni direktor ADAC Campinga (Pincampa) navedena nagrada svojevrsni je Oskar u kamping industriji, kojom se odaje priznanje inovatorima i liderima europskog kampinga.

Vrhunac svečane ceremonije upravo je dodjela nagrade za životno djelo koja je Josipi Cvelić Bonifačić uručena u kategoriji „Hall of Fame“, čime je ona postala prva osoba u Hrvatskoj koja je primljena u ADAC-ovu Kuću slavnih.

Putem video poruke Josipa Cvelić Bonifačić izrazila je zahvalnost povodom dobivanja ove izuzetno vrijedne nagrade u čijem se obrazloženju navodi:“ Gospođa Cvelić Bonifačić ostavila je veliki trag u hrvatskoj i europskoj kamping industriji. Radeći za Valamar grupu dala je ključan doprinos u prosecu povećanja kvalitete hrvatskog kamping proizvoda kao i konverziji samih kampova u vrhunske resorte. Iznimno ostavrenje predstavlja i njezin rad na edukaciji i stručnom osposobljavanju s posebnim naglaskom na osmišljavanju i impementaciji prvog magisterija specijaliziranog za kamping turizam. Razvojem prvog europskog kurikuluma u području održivog upravljanja kampingom „ Master of  Sustainable Campground Management“ i osiguravanjem njegova financiranja od strane Erasmus programa Europske unije dala je doprinos i u edukaciji budićih kamping djelatnika. Na kraju, no ne i manje važno, Josipa je predvodnik industrije u pogledu održivosti, a veliki je doprinos kampingu dala i pod okriljem Kamping udruženja Hrvatske“.

Uz navedeno priznanje kao hrvatski predstavnik u kategoriji ADAC Camping Booking nominiran je i Aminess Atea Camping Resort s otoka Krka.