Portal njemačkog autokluba ADAC posvećen kamping segmentu PinCamp objavio je listu top 10 kampova u Europi na kojoj se nalaze  čak tri kampa iz Hrvatske.

Visoko treće mjesto na toj listi zauzima Aminesss Maravea Camping Resort iz Novigrada, a četvrto Camping Omišalj, dok je Zaton Holiday Resort zauzeo šesto mjesto. Promatrajući popis najpopularnijih kampova po zemljama, vodeća je Njemačka s 53 kampa, a zatim slijedi Hrvatska s 26 kampova te Italija s 18 kampova.

„Njemački autoklub ADAC je naš najvažniji strateški partner, a suradnja s njima je od najvišeg prioriteta za dugoročno povoljnu i sigurnu poziciju Hrvatske na njemačkom tržištu. Temelj buduće suradnje je Memorandum o razumijevanju, odnosno dogovor o uzajamnoj suradnji i potpori koji je potpisan na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma koji kanale prodaje i marketinga ADAC-a čini dostupnima svim turističkim subjektima u Hrvatskoj“, izjavila je Nera Miličić, voditeljica Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu.

Kamp1jpg

ADAC uživa najveće povjerenje građana u Njemačkoj kao prva adresa za servisne informacije pri planiranju putovanja. U više od 150 njegovih poslovnica u Njemačkoj uskoro kreću i posebne edukacije prodajnih agenata o raznolikoj ponudi Hrvatske kako bi što bolje bili pripremljeni za razdoblje najintenzivnijeg bukiranja putovanja na njemačkom tržištu. 

„Hrvatska je jedna od omiljenih inozemnih destinacija Nijemaca, a Njemačka najvažnije tržište za hrvatski turizam. Naša suradnja je vrlo dobra, a dio zajedničkih aktivnosti pripremamo i tijekom nastupa na nadolazećem sajmu f.re.e. u Münchenu na kojem je Hrvatska u idućoj godini zemlja partner“, poručio je Karlheinz Jungbeck, predsjednik ADAC-a i direktor resora za turizam.

Kamp2

Ispostava Hrvatske turističke zajednice u Münchenu organizirala je prezentaciju hrvatskih vina i maslinovih ulja za članove Uprave njemačkog autokluba ADAC, najvećeg njemačkog udruženja koje broji čak 22 milijuna članova. U prezentaciji je sudjelovala najpoznatija njemačka sommelierka Paula Bosch, koja je izabrala vina te pojedinačno predstavila neke od najpoznatijih istarskih vinarija Meneghetti, Kabola, Matošević i Benvenuti, a dodatno su prezentirana i maslinova ulja selekcija Ipša, Belić i Mate.