Paljenjem prve adventske svijeće započeo je ovogodišnji Advent Zagreb, ove godine  s motivom nostalgičnog vraćanja u djetinjstvo ali i u blagdansku čaroliju koja nam nikada nije bila potrebnija. 

Prilike u kojima živimo mnogo su toga promijenile u životima  svih nas ali, sudeći  po  adventskim događanjima u mnogim hrvatskim gradovima i mjestima, nisu nam  uspjele oduzeti želju  za  blagdanskim ugođajem. Svaki je od njih poseban,  no Zagreb Advent    ima za to i  službeno priznanje: čak tri puta je proglašen najboljim u Europi. Zagrepčanima i gostima ponudit će sve  do 7. siječnja 2022. godine blagdansku čaroliju, a svojom središnjom temom poput vremeplova nas vratiti u bezbrižno vrijeme djetinjstva, ozračje obitelji i tradicionalnih vrijednosti. Ishodište ove ideje  tradicija je izrade igračaka koje su  u dugom nizu godina uljepšavale djetinjstvo  te bile suputnici u odrastanju mnogih generacija mladih.

Iako  se ove godine razlikuje od prijašnjih, prvenstveno po broju štandova sa ugostiteljskom i trgovačkom ponudom  te nešto manjim brojem  adventskih lokacija, Advent Zagreb i nadalje osigurava  prepoznatljivu atmosferu i nudi bogat program zanimljivih događanja.  Prije svega treba istaknuti  da će se ove godine  održati   14 glazbenih programa s ukupno 129 koncerata na kojima će, uz ostale,  nastupati Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar  i mnogi drugi već  afirmirani kao i nadareni mladi  glazbenici.   U program su također  uključeni i zagrebački muzeji  a prigodnim su se predstavama uključila i zagrebačka  kazališta.  

I ove godine Advent se oplemenjuje  i novim programima  pa se tako, ističe direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, održava i šest novih programa: Advent u Ladu, Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti, Adventovo na Katarincu, Zagreb Jinge Mingles  u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s obrtnicima i Advent u zagrebačkim hotelima  koji goste očekuju s posebnim programima.  

Uz to, tu je i nastavak prošle godine započetog projekta  izložbe proširene stvarnosti na  deset lokacija  u gradskim parkovima, trgovima i velikim otvorenim prostorima, ove godine   sa prikazom virtualnih igračaka koje nas vode izravno u djetinjstvo. Uz bogatu  dekoraciju i mnoge druge sadržaje, Advent Zagreb sigurno  će i ove godine privući mnoge posjetitelje, uz napomenu da se od svih očekuje odgovorno ponašanje  usklađeno s  pravilima koje nalaže  vrijeme pandemije  u kojoj živimo.

Za one koji ove godine neće  moći doći u Zagreb, osigurani su online prijenosi na društvenim mrežama. Detalji programa kao i  aktualne informacije dostupni su na  internetskim stranicama 

www.adventzagreb.hr .