Turistička kompanija Aminess dd. službeno je preuzela upravljanje nad novim hotelom Aminess Khalani Beach Hotel u Makarskoj, koji će biti prvi hotel s pet zvjezdica u Aminess portfelju.

Aminess Khalani Beach Hotel u većinskom je vlasništvu Auctor grupe, dok će za upravljanje biti zadužen Aminess d.d. koji je također dio grupe. Hotel je još uvijek u izgradnji, a otvaranje se planira za sezonu 2022. godine.

Hotel je smješten nadomak Makarske. Raspolagat će sa 299 moderno opremljenih soba i suiteova, a imat će i tri vanjska bazena te wellness i SPA centar koji će se prostirati na 1.600 m2, uključujući unutarnji bazen te teretanu. Usto će se podići tri restorana, lobby bar, tri bara na bazenu te krovni bar i tri kongresne dvorane kao i niz sadržaja za djecu, a hotel će raspolagati i s atraktivnom plažom s beach barom.

U hotelu se planira zaposliti 200 novih radnika.

„Izrazito smo sretni i ponosni što brend Aminess širimo i na području Dalmacije. Makarska je izuzetno značajna i poželjna destinacija na turističkoj karti Hrvatske te smo sigurni da će i naš hotel doprinijeti daljnjem kvalitetnom razvoju grada Makarske. Sigurni smo da ćemo preuzimanjem i vođenjem Aminess Khalani Beach Hotela osigurati dodanu vrijednost na zadovoljstvo svih naših domaćih i stranih gostiju. Naša je ključna misija izvrsnost u turističkom sektoru što nas motivira da razvijamo sve destinacije u kojima Aminess djeluje te da paralelno podižemo kvalitetu naših smještajnih objekata kroz investicije i edukacije zaposlenih“, izjavila je Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Aminessa.

U protekle dvije godine Aminess je proširio poslovanje na otok Krk te na Korčulu i Orebić. Pod brendom Aminess hoteli i kampovi trenutačno posluje trinaest hotela, četiri kampa s više od 450 mobilnih kućica, 92 apartmana i naselje od 80 vila, ukupnog kapaciteta 5.149 smještajnih jedinica.