Turistička kompanija Laguna Novigrad d.d. koja posluje pod brendom Aminess hoteli i kampovi zaključila je koncem prošle godine ugovor o preuzimanju društva HTP Korčula i HTP Orebić te od 1. travnja  službeno proširila svoje  poslovanje u južnoj Dalmaciji.

Aminess Bellevue Hotel u Orebiću

Hoteli iz portfelja spomenutih društava time postaju sastavni dio krovnog brenda, pod kojim će sada na Korčuli poslovati  Aminess Liburna Hotel, Aminess Korčula Heritage Hotel, Aminess Port9 Resort i Marko Polo Hotel by Aminess. U Orebiću je Aminess proširio svoj brend na turističke objekte Aminess Bellevue Hotel, Aminess Bellevue Village i Orsan Hotel by Aminess. Proširenjem portfelja uz postojeće hotele na Korčuli i poluotoku Pelješcu Aminess Lune i Aminess Grand Azur Aminess koji nose četiri zvjezdice Aminess je postao vodeći turistički brend u tim destinacijama.

„Korčula i Pelješac su vrlo atraktivne i vrijedne destinacije s brojnim sadržajima širokog spektra: od bogate kulturne i povijesne baštine, sporta do vrhunske eno-gastro ponude, koja se svake godine sve značajnije razvija. Sinergijom naših znanja i  ekspertize novih kolega iz Korčule i Pelješca, sigurni smo da ćemo zajedno stvoriti sjajne rezultate i razvoju destinacija osigurati dodatnu vrijednost na zadovoljstvo naših gostiju. Posebno smo ponosni što sada, u novoj turističkoj sezoni, Aminess hoteli i kampovi dnevno mogu ugostiti više od 12.500 gostiju. Uspjeh u turističkom sektoru naša je misija koja će nas i dalje voditi u razvijanju svih destinacija gdje Aminess djeluje“, istaknula je Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Laguna Novigrad.   

Brend Aminess već je dugi niz godina prisutan na tržištu, a od samog početka teži izvrsnosti u poslovanju. Usmjerenost na svakog gosta te ulaganje u zaposlenike i timski rad nastojat će dodatno prenijeti na poznatim destinacijama s novim objektima. Spomenutom akvizicijom u Aminessovima objektima sada je zaposleno više od 800 radnika. Otvaranjem Aminess Korčula Heritage Hotela  30. travnja, najavljen je početak sezone u južnoj Dalmaciji.

Aminess je početkom 2020. godine proširio poslovanje i na otok Krk preuzimanjem upravljanja nad turističkim poduzećem Hoteli Njivice.

Osim spomenutih hotela na Korčuli i Pelješcu Aminess u svom portfelju ima hotele i kampove visoke kategorije u Novigradu u Istri te pod krovnim brendom posluje dvanaest  hotela, četiri kampa, apartmansko naselje i kompleks vila, kapaciteta 4.850 smještajnih jedinica.