Američki avioprijevoznik Delta Air Lines uvodi direktnu avioliniju između New Yorka i Dubrovnika na kojoj će od 3. srpnja prevoziti putnike četiri puta tjedno

Delta Air Lines treća je aviokompanija koja će ove sezone povezivati Hrvatsku sa Sjedinjenim Američkim Državama. 

„Naši putnici u središtu su svega što radimo, uključujući destinacije prema kojima letimo, a s obzirom da je Hrvatska bila jedna od prvih europskih zemalja koja se ponovno otvorila američkim putnicima, na ovu veliku potražnju odgovaramo uvođenjem ovog leta. Turisti u Hrvatskoj mogu uživati ​​u mnogim sadržajima, a mi smo uzbuđeni što ćemo našim putnicima ovog ljeta moći ponuditi veći izbor odredišta istovremeno podržavajući lokalno gospodarstvo i globalni oporavak industrije putovanja“, prokomentirao je otvaranje ove linije Joe Esposito, viši potpredsjednik u Delta Air Linesu.

Prije pandemije koronavirusa Delta Air Lines je godišnje prevozila oko 200 milijuna putnika u više od 300 destinacija u 50 zemalja, a ova kompanija također je i vodeći transatlantski avioprijevoznik s razgranatom mrežom u 33 gradova u 19 europskih država.

„Uvođenjem nove aviolinije Delta Air Linesa koja će povezivati New York i Dubrovnik naša je zemlja postala povezanija s tržištem SAD-a nego ikada prije. Ovo su sjajne vijesti jer ćemo ovim letom u ovoj sezoni ugostiti znatno veći broj Amerikanaca, što je posebice važno za južne hrvatske destinacije koje su na američkom tržištu iznimno popularne“, istaknuo je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.