Na svjetskoj izložbi EXPO 2020 koja se održava u Dubaiju od 1. listopada 2021. do 31. ožujka 2022. godine Hrvatska se predstavlja kao zemlja inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca.

EXPO 2020 organiziran je na temu „Spajanje umova, kreiranje budućnosti“ (Connecting Minds, Creating the Future), a Hrvatska se na toj impozantnoj i kulturnoj manifestaciji u kojoj sudjeluje 190 zemalja predstavlja s temom „Hrvatska inspirira velike umove“ (Croatia Inspiring Great Minds).

Zahvaljujući mnogim naprednim umovima Hrvatska je danas u svijetu prepoznatljiva po brojnim dostignućima, pa će tako u sklopu hrvatskog paviljona biti predstavljeni genijalni umovi, poput Nikole Tesle, Ruđera Boškovića i Slavoljuba Penkale, a najvrjedniji eksponat u hrvatskom paviljonu je najbrži električni hyper automobil u svijetu Rimac Nevera.  

Osim znanosti i drugih sfera u kojima je uspješna Hrvatska se prepoznaje i po velikim sportašima, kao što su Dražen Petrović, Janica i Ivica Kostelić,  Luka Modrić i mnogih drugih sportaša koji su jedni od najboljih promotora Hrvatske u svijetu. Mnogobrojni posjetitelji također će imati priliku upoznati Hrvatsku kroz multimedijske projekcije i virtualna iskustva koja uključuju putovanja po cijeloj Hrvatskoj uz predstavljanje prirodnih ljepota i kulturne baštine.

Sudjelovanje Hrvatske na EXPO-u dodatno uključuje i održavanje  brojnih panela te kulturno-umjetničkih nastupa koji će se organizirati kroz tematske tjedne i program Nacionalnog dana, zakazan za 6. ožujka 2022. godine i s njim povezan Business forum.

Za kreativni koncept i izvedbu hrvatskog paviljona po provedenom natječaju Hrvatske turističke zajednice odabrano je idejno rješenje  zajednice ponuditelja koju čine Real grupa , Architect Ante Vrban i tvrtka Morium, a hrvatski paviljon smješten je unutar tematskog parka „Mobilnost“.  

Očekuje se da će EXPO 2020 privući 25 milijuna posjetitelja, dok će vrtualnim putem ovu izložbu vidjeti više od tri milijarde ljudi.