Direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Kini Franka Gulin imenovana je novom predsjednicom Podružnice Europske putničke komisije (ETC) u Kini, koja je obilježila 10. godišnjicu djelovanja.

Na svečanom obilježavanju ove godišnjice na kojoj su prisustvovali brojni članovi ETC-a te više od 70 predstavnika turoperatora, agencija, aviokompanija i medija u Kini Franka Gulin je izjavila:„Izuzetno nam je drago što je obilježavanje ove vrijedne godišnjice okupilo predstavnike najvažnijih turističkih dionika pa je ovo ujedno bila i odlična prilika za dodatnim jačanjem suradnje između kineskih i europskih partnera. Iako trenutne okolnosti i dalje otežavaju turističke tijekove, u ovom razdoblju moramo raditi na zadržavanju vidljivosti europskih destinacija na velikom tržištu Kine. Sigurna sam kako će i Hrvatska u skorije vrijeme ponovno biti dostupna kineskim ljubiteljima putovanja koje u našu zemlju ponajviše privlači bogata kulturno-povijesna baština.

Sudionike ovog skupa putem video poruke pozdravio i Eduardo Santander, izvršni direktor ETC-a, koji je između ostalog istaknuo kako je ETC-a na tržištu Kine u proteklih deset godina napravio odličan posao te zahvalio svim partnerima na zajedničkim naporima u izgradnji čvrstog mosta između Kine i Europe.

Uz Franku Gulin kao predsjednicu za potpredsjenike Podružnice Europske putničke komisije u Kini imenovani su David Wu iz Finske i Tiago Brito iz Portugala.  

Europska putnička komisija osnovana je 1948. godine  sa sjedištem u Bruxellesu, a uz europske turističke organizacije kao pridružene članice okuplja agencije, prijevoznike i druge pružatelje usluga u turizmu. Cilj ETC-a je unapređenje turističkih politika na razini Europske unije te daljnje promicanje Europe kao vodeće svjetske turističke destinacije.

U rujnu prošle godine za potpredsjednika Europske putničke komisije imenovan je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.