Splitski Heritage Hotel FERMAI prvi je hotel u Hrvatskoj koji je postao dio ekskluzivne Accorove kolekcije MGallery boutique hotela.

Foto: Duško Vlaović

Heritage Hotel FERMAI – MGallery smješten je u staroj secesijskoj zgradi, podignutoj u Splitu 1914. godine. Prilikom rekonstrukcije ovog vrijednog povijesnog zdanja zadržani su mnogi originalni elementi, poput kamenog stubišta sa željeznom ogradom i drvenim rukohvatom, majolika keramikom i jednostavne, simetrične stolarije...

Hotel raspolaže s 31 modernom sobom i četiri luksuzna apartmana, ugodnom vrtnom terasom, elegantnim interijerom kojeg potpisuje Studio Franić & Šekoranja.  „Zahvaljujući savršenoj kombinaciji klasične elegancije i luksuza s visokim ugostiteljskim standardima, Heritage Hotel FERMAI – MGallery savršeno prati individualiziranu i intimnu atmosferu globalnog brenda. Njegova lokacija s toplom, opuštajućom i ugodnom atmosferom čini ga idealnim za sve one koji traže odmor u elegantnom okruženju“, istaknula je Davina Ljubičić Đirlić, direktorica Heritage Hotela FERMAI – MGallery koja vjeruje da će njihov hotel privući mnoge ljubitelje dizajna i arhitekture te ostati gostima u sjećanju.

Accor1

Magična atmosfera novog MGallery hotela osjeća se na svakom koraku. Vrhunska dekorativna rasvjeta koja se provlači interijerima ostavlja gotovo skulpturalni dojam, dodatno naglašavajući topao i opuštajući ambijent. Naglasak je na profinjenim i luksuznim detaljima, savršenoj kombinaciji modernog i klasičnog, raskošnog i uobičajenog.

Elegantne završne obrade u dizajnu, nježne boje i teksture svidjet će se ljubiteljima bezvremenske estetike, a iz nekoliko soba puca pogled na simbole Splita - zvonik sv. Duje, Dioklecijanovu palaču i Marjan.

Inače, u MGallery boutique hotelima hotelske grupacije Accor isprepliću se kultura i povijest s modernim dizajnom i suvremenom umjetnošću stvarajući jedinstvenu atmosferu. Svaki hotel ima svoju osobnost kao rezultat kreativnog rada poznatih arhitekata i dizajnera interijera, što upravo karakterizira ove hotele.

U MGallery grupi trenutačno posluje nešto više od sto hotela u svijetu.