U najistočnijem vinogradu Hrvatske, u vinariji Papak na Radošu u Iloku 10. srpnja održat će se 2. Pjenušavi srijemski doručak.

Cilj ovog događanja je okupiti vinare, proizvođače pjenušaca i njihove kupce, ljubitelje pjenušaca na neobaveznom, ugodnom druženju uz mjehuriće i srijemske specijalitete na mjestu gdje vino i nastaje – u vinogradu. Organizatori Pjenušavog srijemskog doručka su Salon pjenušavih vina Zagreb i Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, a doručak  će pripremiti hotel Dunav, nedavno proglašen šampionom osmog Suncokreta ruralnog turizma. U serviranju doručka pomagat će učenici Srednje strukovne škole Vinkovci u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti.

Nakon kušanja pjenušavih vina vinari će organizirati premijeru novih vina - „En primeur Srijem“  (Buhač, Čobanković, Herceg, Iločki Podrumi, Papak, Trs.)

„U jednom doživljaju Pjenušavi srijemski doručak spaja ugođaj neposrednog doticaja s prirodom, okuse i mirise vina i doživljaj autohtone domaće hrane koju su naši vinogradari jeli desetljećima. Hrana i vino ljube se na puno načina, a ovdje su sljubljeni neposredno u doticaju s izvorom - vinogradom, trsom, vjetrom i suncem. Idemo u susret onome što volimo - u susret vinima Srijema, obroncima Srijema i plodovima Srijema. Iskreno, autentično i neposredno, karakteristike su svakog istinskog doživljaja. Doživite pjenušava vina Srijema u Srijemu!“, najavila je ovo događanje Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Rezervacije su obvezne na brojeve mobitela 098 710 644 (Snježana Papak) i 098 346 851 (Mladen Papak). Broj mjesta je ograničen, a cijena pjenušavog srijemskog doručka iznosi sto kuna.

Nakon doručka, gosti mogu otići na ručak u neki od restorana u Iloku (uz posebne rezervacije) ili nastaviti s upoznavanjem vina u kušaonicama/podrumima vinara koji su sudjelovali na doručku: http://visitvukovar-srijem.com/hr/sto-vidjeti-i-dozivjeti/gastronomija/vinski-podrumi-i-kusaonice/

Prijedlozi za ručak:  http://www.turizamilok.hr/hr/sto-vidjeti-i-dozivjeti/restorani/

Prijedlozi za noćenje: http://www.turizamilok.hr/hr/smjestaj/seljacka-domacinstva/ 

Događaj je dio programa Dunav Art Festivala, a više informacija dostupno je na poveznici   https://web.facebook.com/DunavArtFestival/