Hotel Dalmacija u Makarskoj koji posluje u sastavu Imperial Riviere od iduće sezone poslovat će pod brendom  Valamar [PLACES].

Nadzorni odbor Imperial Riviere d.d. odobrio je 67 milijuna kuna ulaganja u repozicioniranje hotela Dalmacija u Makarskoj u [PLACESHOTEL] by Valamar. Investicija predstavlja nastavak najavljenog petogodišnjeg ciklusa ulaganja u hrvatski turizam u vrijednosti od 1,5 milijardi kuna koji su zajednički pokrenuli AZ mirovinski fondovi i Valamar Riviera.

Nakon uspješne privatizacije poduzeća Imperial i Hoteli Makarska te kasnijeg pripajanja i povećanja kapitala u Imperial Rivieri, u proteklom razdoblju investirano je 580 milijuna kuna te su repozicionirani hoteli Parentino, Meteor, Padova, Imperial i kamp Padova. Covid kriza privremeno je zaustavila i usporila plan ulaganja zbog čega su investicije započete 2019. godine finalizirane tek u 2021. godini. Odobrenje ulaganja u hotel Dalmacija predstavlja djelomičan restart investicijskog ciklusa.

Ulaganjem od 67 milijuna kuna hotel Dalmacija doživjet će kompletnu rekonstrukciju i preuređenje u skladu sa standardima Valamar [PLACES] brenda. Hotel Dalmacija u Makarskoj će od iduće sezone postati drugi hotel koji posluje pod Valamar [PLACES] brendom.

Imperial Riviera u svom portfelju ima sedam hotela, tri turistička naselja i dva kampa na  Rabu, Poreču i Makarskoj, što ukupno čini 3.498 smještajnih jedinica za prihvat gotovo deset tisuća gostiju. Valamar Riviera d.d. je od 2016. godine zadužen za upravljanje turističkim poslovanjem cjelokupnog portfelja.