Na radost brojnih ljubitelja cvijeća otkazan Floraart ipak će se održati od 1. do 6. lipnja na zagrebačkom jezeru Bundek.

Foto: Ivan Marinković

Međunarodna vrtna izložba Floraart koja se ove godine održava u svom 55. izdanju organizira se na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora na jezeru Bundek.

Na vanjskom dijelu predstavit će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Natjecanja 'Hrvatski KUP florista' i 'Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća' ove se godine neće održati. Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganizatori su Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba. Ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma.