Slatkovodni akvarij Aquatika i Turistička zajednica grada Karlovca pripremili su u rujnu zanimljiv i edukativan program za sve one koji traže ideju za vikend izlet.

Subotama u rujnu u poslijepodnevnim satima program Subotom na Koranu donosi animacijske aktivnosti poput streličarstva, badmintona, zip line-a, vožnje na supovima i mnoštvo drugih zabavnih aktivnosti za velike i malene posjetitelje. Edukacijski dio programa prezentirat će se uz pomoć dva holograma, a posjetitelji će moći naučiti više o životinjama koje žive u rijeci i uz rijeku. Bit će tu i VR naočale pomoću kojih se može doživjeti vožnja kajakom po rijeci Korani i spuštanje niz Koranski slap, a za dobru zabavu pobrinut će se i razni bendovi.

 „Zajednički cilj bio nam je ponuditi atraktivan sadržaj na otvorenom za sve naše posjetitelje, na jednoj od najljepših gradskih lokacija ali i potaknuti ih da istraže cjelokupnu turističku ponudu Karlovca.“ istaknula je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca

Koran1

"Aquatika je preuzela upravljanje novom šetnicom uz Koranu u vidu projekta “Susret s rijekom” koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Aktivnosti ovog projekta usmjerene su na izgradnju posjetiteljske infrastrukture (šetnice, pješačko-biciklističke staze, vidikovci i edukacijsko-multimedijski sadržaji u interpretacijskim centrima) u Karlovcu, Ogulinu i Ozlju.  Svrha projekta je doprinijeti održivom korištenju prirodnih resursa i očuvanju biološke ravnoteže Područja Natura 2000 uz rijeke Karlovačke županije, posebno kroz povećanje turističke privlačnosti područja te edukaciju i podizanje svijesti o važnosti njihova očuvanja. Od digitalnih sadržaja tu su hologrami i VR naočale koje će vam približiti iskustvo doživljaja rijeke, a kako je u današnje vrijeme iznimno važno boraviti što je moguće više na otvorenome, organizirali smo različite atraktivne aktivnosti, izjavila je Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Aquatike.

Detaljan program dostupan je na poveznici https://visitkarlovac.hr/subotom-na-koranu/