Turistička zajednica grada Karlovca u sklopu IQM projekta već drugu godinu za redom kontinuirano provodi promociju gastronomske ponude koja će do konca studenoga biti u znaku jela i slastica od kestena.

Foto: Denis Stošić

Ponudu jela i slastica od kestena koji je inače vrlo zastupljen na karlovačkom području te predstavlja jednu od omiljenih lokalnih namirnica prati i promotivna kampanja na društvenim mrežama. Tijekom ove godine provedene su promotivne kampanje za jela i slastice s jagodama, zatim s ribom, pivom te u listopadu kampanja za jela s gljivama. Cilj je ove kontinuirane aktivnosti u suradnji s ugostiteljima pozicionirati Karlovac kao kvalitetnu cjelogodišnju gastronomsku destinaciju.

Karlovački ugostitelji i ovog puta su osmislili bogatu ponudu s raznim specijalitetima, poput juhe i njoka od kestena do raznih torti, rolada, kolača i brojnih prigodnih slastica u čašama. Sve te delicije mogu se kušati u restoranu Kvaka, bistrou Palma, restoranu Kalvarija, hotelu Korana Srakovčić, konobi Črni kos, restoranima Lana Korana, Lovački rog, Kristal i Tempo, bistrou Kastel te slastičarnicama Tara sweets i Choco caffe baru.

Ukoliko sami volite pripremati slastice inspiraciju za spravljanje slastica s kestenima možete pronaći na blogu Visit Karlovac, u kojem Hrvoje Stojanov pruža odlične savjete o ovoj namirnici u receptima Jesenska torta s kestenima i domaći vodenjaci s kesten filom.