Kamping udruženje Hrvatske kao partner u inicijativi Tourism4All poziva sve zainteresirane iz sektora turizma na sudjelovanje u 2. Prekograničnom seminaru „ Pristupačni turizam i promidžbene strategije“, usmjerenog prema osobama s posebnim potrebama.

Tourism4All - Razvoj prekogranične mreže za promicanje pristupačnih turističkih destinacija ("Development of a Crossborder Network for the Promotion of the Accessible Tourism Destinations"), projekt je kojemu je cilj  razvoj i promocija prekogranične mreže turistički pristupačnih destinacija te osmišljavanje zajedničkog pristupa i metodologije turističke promidžbe usmjerenih prvenstveno prema osobama s posebnim potrebama. Projekt je započeo 1. studenoga 2018. godine, a završit će nakon 37 mjeseci, 31. prosinca ove godine. Vrijednost projekta je 2,6 milijuna eura.

U okviru ovog projekta, Kamping udruženje Hrvatske kao partner u inicijativi Tourism4All poziva sve zainteresirane iz sektora turizma na sudjelovanje u 2. Prekograničnom seminaru – Tourism4All: “Accessible tourism market and promotional strategies”, koji će se održati online 14.7.2021. godine. Seminar se odvija na engleskom jeziku, a pratiti će ga zainteresirani sudionici iz dviju država, Hrvatske i Italije.

Seminar je namijenjen svima koji sudjeluju u kreiranju turističke ponude ili su zainteresirani za razvoj tog segmenta turističkog poslovanja. Sve zainteresirane ovim putem pozivamo na uključenje i praćenje seminara, a dodatne informacije o projektu i link za prijavu za sudjelovanje dostupni su na web stranici www.camping.hr/tourismforall-seminar-poziv.

Interreg2

Ovim projektom Kamping udruženje Hrvatske (KUH), uz podršku konzultantske tvrtke TeamEU - Razvojni centar d.o.o., aktivno se uključilo u razvoj prekogranične mreže za poticanje razvoja pristupačnih prirodnih i kulturnih turističkih destinacija, ali i smještajnih objekata.

Projekt uključuje izradu analize i provedbu zajedničkih aktivnosti, kao i izradu pilot projekata za poboljšavanje pristupačnosti i dostupnosti u deset prirodnih područja i lokaliteta kulturne baštine u državama partnera projekta. Demonstracijska aktivnost u kontekstu smještajnih objekata odvijati će se u suradnji s Valamar Rivierom d.d., na primjeru mobilnih kućica u potpunosti prilagođenih za boravak invalida i osoba s poteškoćama u kretanju (osobe treće životne dobi, pretile osobe, djeca i slično). Tako projekt Tourism4All podrazumijeva razvoj i promicanje široke prekogranične mreže pristupačnih turističkih odredišta, uključujući prirodne i kulturne lokalitete te gradske prostore i plaže, u cilju smanjivanja turističke sezonalnosti i promicanja društvene uključivosti, kroz razmjenu primjera dobre prakse, metoda evaluacije te zajedničkih usluga za promociju turizma, a u korist osoba s ograničenom pokretljivošću, osoba s posebnim potrebama te poteškoćama u razvoju, ali i svim ostalim osjetljivim skupinama, poput starije populacije, djece, osoba s alergijama i slično.

Aktivnosti će obuhvatiti konkretne zahvate te implementaciju sadržaja i usluga koje će omogućiti bolju pristupačnost širokom spektru ciljnih skupina turista, a s druge strane velika će pažnja biti posvećena aktivnostima kojima će biti obuhvaćena edukacija turističkih djelatnika, kao i marketinškoj promidžbi vezanoj uz rezultate projekta.

Interreg okrenuta

Partneri projekta su Regione Molise (Lead Partner - Italija), potom Italija - Regione Veneto (Dipartimento Turismo), ConCentro (Azienda Speciale Camera di Commercio Pordenone), IRECOOP (Istituto Regionale per l’Educazione e Studi Cooperativo), Delta 2000, Società Cooperativa Sociale Odòs i Regione Puglia (Dipartimento Turismo, Economia della Cultura e Valorizzazione del Territorio) i Hrvatska - Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Grad Zadar, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Aspira visoka škola za menadžment i dizajn, Grad Buje, LAG Brač i Kamping udruženje Hrvatske (KUH).

Dodatni materijali: