Kako bi korisnicima kartica omogućili što brži i sigurniji način plaćanja Mastercard povećava limit za beskontaktna plaćanja u 29 zemalja u Europi.

Danas se u Europi 75 posto novčanih transakcija odvija beskontaktno. Povećanje limita za beskontaktna plaćanja znači da će korisnici Mastercard kartica uskoro moći plaćati, a trgovci primati novac brže i sigurnije, bez potrebe unošenja PIN-a i bez rukovanja gotovinom.

„Mastercard od početka promovira beskontaktno plaćanje kroz niz benefita koje takav način plaćanja osigurava korisnicima beskontaktnih kartica, a među kojima su svakako najznačajniji jednostavnost, sigurnost i brzina plaćanja. Današnja najava znači da neće samo oni koji već koriste beskontaktni način plaćanja imati još veću slobodu prilikom plaćanja, i to na način na koji najviše preferiraju, već da će Mastercard pružiti i dodatnu podršku ljudima u nošenju sa svakodnevnim izazovima s kojima se trenutno suočavamo“, istaknuo je Milan Gauder, izvršni potpredsjednik za proizvode i inovacije za Europu u kompaniji Mastercard. 

Mastercard će u Hrvatskoj dozvoliti i preporučiti podizanje limita sa 100 na 350 kuna, međutim finalnu odluku o visini limita donosi Hrvatska narodna banka (HNB). Ukoliko HNB odluči implementirati niži limit, Mastercard će omogućiti da se on u bilo kojem trenutku može povisiti na 350 kn i to bez potrebe bilo kakve dodatne implementacije ili izmjena od strane Mastercarda.

„U današnje nesigurno vrijeme kada se ljude savjetuje da izbjegavaju sve nepotrebne kontakte i u kojem su kompanije širom svijeta prisiljene promišljati o novim i beskontaktnim poslovnim modelima, Mastercard je u Hrvatskoj podržao povećanje limita kako bi osigurao korisnicima svojih kartica najlakši i najsigurniji način plaćanja – beskontaktni. Na taj način u svom djelokrugu rada ljudima nastojimo pomoći da se lakše nose s ovim zahtjevnim vremenima“, izjavio je Cosmin Vladimirescu, direktor kompanije Mastercard u Hrvatskoj.