U Poreču će se 14. i 15. svibnja održati Plava Laguna Polumaraton u kojem će sudjelovati oko tisuću trkača rekreativaca.

Plava Laguna Poolumaraton održat će se nakon dvije godine pauze u svom punom obimu, a najveći broj trkača očekuje se iz Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. „Riječ je o tradicionalnoj rekreativnoj utrci kojoj se raduju ljubitelji trčanja iz ovog dijela Europe te želimo i dalje zauzimati posebno mjesto na karti destinacija koje će ljubitelji trčanja obići u proljeće“, izjavio je direktor utrke Goran Vrus, istaknuvši kako je trčanje jedan od najljepših i sve popularnijih oblika rekreacije.  

Za 14. svibnja najavljen je Family Run, u duljini od četiri kilometara koji trče roditelji i djeca poznatom dionicom kroz kampove Zelena Laguna i Bijela Uvala. Tog dana u popodnevnim satima održat će se i dječje utrke Kids Run u kojima mogu sudjelovati djeca već od četiri godine, jer će njihovim godištima biti prilagođene i distance koje se trče (od 400-1.800 m).

Polumaraton, kao i utrka 10 K trčat će se 15. svibnja. Polumaraton podrazumijeva dionicu od 21 kilometra na stazi od Hotela Parentium Plava Laguna, preko Plava Resorta, do grada Poreča, i natrag prema Hotelu Parentium (dva kruga). Sudionici mogu izabrati i kraću utrku od 10K koja se trči od Hotela Parentium, preko Plava Resorta do grada Poreča i natrag. Za sudjelovanje u polumaratonu potrebno je imati navršenih 18 godina., a za 10 K utrku 16  godina.

Svi zaintersesirani mogu se prijaviti putem internetske prodaje kotizacija na https://www.plavalaguna.com/hr/istra/porec/dogadanja/plava-laguna-polumaraton. Prijava za utrke je besplatna ako se rezervira  smještaj u objektima Plave Lagune.