Od 17. do 25. listopada traje akcija „Tjedan odmora vrijedan“ u kojoj će se gostima pružati gotovo 400 turističkih usluga po 50 posto nižem cijenama u svim dijelovima Hrvatske.

Cilj projekta „Tjedan odmora vrijedan“ je povećanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone kao i daljnjeg razvoja domaćeg turizma. Tijekom ove zajedničke akcije Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice turisti će imati priliku posjetiti različite dijelove Hrvatske uz 50 posto povoljnije cijene koje će plaćati za brojne turističke proizvode i usluge, počevši od smještaja, prijevoza, kulturnih, povijesnih, prirodnih znamenitosti i turističkih atrakcija do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja. Gostima se nudi gotovo 400 različitih usluga koje su dostupne na portalu „Tjedan odmora vrijedan“, a osim građana Hrvatske usluge po povoljnijim cijenama u tom će razdoblju plaćati i inozemni turisti. 

Veseli me što smo odlučili pokrenuti ovaj potpuno novi projekt upravo u doba krize, u danima kada nam je svima potreban odmak od vijesti i uživanje u prirodi s našim najbližima. Nadam se da će ovaj Tjedan pobuditi u svima nama optimizam i volju za boljim upoznavanjem cijele Hrvatske te da ćemo uistinu uživati u čarima posezone na velikom broju destinacija, uz brojne pogodnosti. Projektima poput ovog otvaramo put i promičemo ponude i usluge turističkih subjekata, ali i malih poduzetnika, OPG-ova, poljoprivrednika, ugostitelja, obrtnika i svih drugih vrijednih ljudi koji su temelj uspjeha hrvatskog turizma. Zahvaljujući odličnom odazivu ponuđača, ali i svih turista koji su već potvrdili svoje rezervacije, sigurna sam da će ovaj Tjedan biti prvi od mnogih“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

„Bilježimo odličan odaziv brojnih pružatelja usluga u turizmu uključenih u ovu akciju bez kojih „Tjedan odmora vrijedan“ ne bi bio moguć, a vesele nas i informacije kako su mnogi turistički subjekti već rasprodali svoje ponude i usluge. Pozivam što veći broj domaćih gostiju da iskoriste ovu priliku i otkrivaju Lijepu našu uz znatno povoljnije cijene, naravno pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera. Zadovoljni smo što smo unatoč zahtjevnom trenutku pokrenuli ovaj projekt koji će se nastaviti i u idućim godinama“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

U ovom projektu sudjeluju brojni nacionalni parkovi i parkovi prirode, a među njima su NP Mljet koji ove godine obilježava 60. obljetnicu i NP Plitvička jezera koji slavi  71. obljetnicu od proglašenja Plitvičkih jezera Nacionalnim parkom i 41. obljetnicu od upisa parka na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Kako bismo naš 41. rođendan proslavili s našim posjetiteljima, sudjelujemo u projektu „Tjedan odmora vrijedan“ sa znatno povoljnijim cijenama ulaznicama i povoljnijim menijima u restoranima Jezero, Poljana i Korana. Ponosni smo što smo dio ove priče, pozivamo sve da nas posjete“, izjavio je Tomislav Kovačević, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera.  

I vlasnici istarskog B&B hotela „Foscari“ Primus Camenzind i Guido Häfliger pridružili su se ovoj akciji s nadom da će se uključiti što više ugostitelja kako bi se stvorila jedinstvena i bogata ponuda u destinaciji. Predsjednik Zajednice obiteljskog turizma Grada Zagreba Alen Čalopek istaknuo je kako ga raduje informacija da će se projekt nastaviti i u proljeće iduće godine. „Pozivam sve da se pridruže ovoj akciji i otkriju ljepote Hrvatske u kojoj svatko može ponuditi kvalitetu za prihvatljivu cijenu“, istaknuo je Čalopek.