U jednim od najutjecajnijih ruskih novina Rossiyskaya Gazeta objavljen je Croatia Tourism Special, poseban prilog o hrvatskom turizmu, turističkim proizvodima i destinacijama.

Prilog će se u print izdanju distribuirati u više od 70.000 primjeraka u Moskvi i St. Petersburgu te trajno postaviti na online stranicu koja broji više od 40,3 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno. Cijelo izdanje dobit će dodatnu promociju i putem posebno kreiranog Croatia Special mini website-a, a sve objave bit će popraćene i na društvenim mrežama ovog ruskog medija koje broje oko milijun pratitelja.

„Poseban Croatia tourism special objavljen u Rossiyskaya Gazeta definitivno će, kao dio cjelokupne marketinške kampanje na ruskom emitivnom tržištu koja upravo kreće, vrlo pozitivno utjecati na prepoznatljivost Hrvatske kao sigurne i poželjne turističke destinacije za ruske turiste, ali i za ruski turistički sektor, posebice za organizatore putovanja i putničke agencije. Hrvatska je jedna od rijetkih ljetnih destinacija koja je otvorena za ruske turiste i tu informaciju doista moramo prenijeti što široj publici, a ovo je jedan od medija s najvećim dosegom”, izjavio je Rajko Ružička, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji.

U prilogu su navedeni uvjeti ulaska u Hrvatsku i trenutne mjere koje su na snazi, predstavljen je projekt Safe Stay in Croatia, hrvatski turistički proizvodi, kao i ponuda hrvatskih destinacija. Hrvatska turistička zajednica u specijalu se dodatno pozicionirala kroz oglašavanje aktualnih kampanja, posebice pozivne kampanje „Trust me, I've been there“.