Zrakoplovna kompanija Ryanair najavila je otvaranje nove baze u Zagrebu s dva zrakoplova te 36 tjednih letova i 12 novih linija kojima će glavni grad Hrvatske povezati s brojnim međunarodnim linijama u Europi.

Nova baza pojačat će zračni promet i turističku industriju u regiji uz nastavak programa cijepljenja i otvaranja Europe tijekom ljetnih praznika, priopćeno je iz Ryanaira. Investicija je vrijedna 200 milijuna dolara, čime će se omogućiti otvaranje šezdeset radnih mjesta te s sva zrakoplova u bazi i 36 tjednih letova otvoriti dvanaest novih linija. Odredišta s kojima Ryanair povezuje Zagreb su Pariz, London, Rim, Milano, Bruxelles, Frankfurt, Memmingen, Karlsruhe, Dortmund, Göteborg, Podgorica i Oslo.

Kupci iz Hrvatske sada mogu kupiti karte  za putovanje u ljetnim mjesecima  po još nižim cijenama,  uz mogućnost korištenja Ryanair-ove besplatne naknade za promjenu leta u slučaju izmjene planova. U znak proslave Ryanair je pokrenuo prodaju sjedala po cijenama u iznosu od svega 151 kunu za putovanja do kraja ožujka 2022. godine, koja se moraju rezervirati do 1. travnja u ponoć na web stranici Ryanair.com.

“Oduševljeni smo što smo pokrenuli novu bazu u Hrvatskoj koja predstavlja investiciju vrijednu 200 milijuna dolara u Zagrebu. Ovim će se razvojem stvoriti preko 60 izravnih radnih mjesta i našim ćemo hrvatskim kupcima ovog ljeta ponuditi mnogo europskih atraktivnih destinacija, uključujući popularna odredišta poput Rima, Milana, Pariza i Londona. Imajući na umu da se ograničenja zbog Covida 19 redovito mijenjaju, kupci sada mogu rezervirati letove za zasluženi odmor, znajući da, ako trebaju odgoditi ili promijeniti datum putovanja, to mogu učiniti do dva puta uz besplatnu naknadu za promjenu leta do kraja listopada 2021.“, istaknuo je Eddie Wilson,  izvršni direktor Ryanaira.