Zrakoplovna kompanija Ryanair danas je obilježila prvi let u Zagrebu na novoj liniji koja će prometovati dva puta tjedno iz Brisela, s polijetanjem zrakoplova iz zračne luke  Charleroi.

Uz otvaranje nove linije ove kompanije Ryanair je najavio i drugu liniju za Milano Bergamo na kojoj će letovi započeti 17. lipnja, dok će tri linije do Göteborga, Londona Stansteda i Rima Ciampina biti dostupne od 23. srpnja, kada će prvi zrakoplov Ryanaira biti baziran u Zagrebu.

Puni red letenja Ryanaira iz Zagreba za ljeto 2021. bit će dostupan od rujna kada će se drugi zrakoplov bazirati u Zagrebu te će se otvoriti još devet novih ruta prema Njemačkoj, Francuskoj, Norveškoj, Švedskoj i Crnoj Gori.

 „Drago nam je što smo službeno obilježili svoj prvi let za Zagreb na našoj liniji za Bruxelles Charleroi koja će prometovati dva puta tjedno. Naša druga linija do Milana Bergama, pokrenut će se 17. lipnja. Zajedno s našim ranijim otvaranjem baze u Zagrebu, Ryanair će letjeti na ukupno pet linija nakon čega će uslijediti uvođenje dodatnih devet novih linija i još više letova koje će biti dostupne za rezervaciju od rujna. Kako bi proslavio prvi let u Zagrebu i službeni početak ljetne sezone, Ryanair je pokrenuo prodaju sjedala za samo 19,99 eura za putovanja do 31. listopada, koja se moraju rezervirati do 4. lipnja u ponoć. Budući da se karte po ovim izuzetno povoljnim cijenama brzo rasprodaju, kupci bi se trebali prijaviti na www.ryanair.com kako ne bi propustili ovu priliku", izjavila je Olga Pawlonka, voditeljica prodaje i marketinga Ryanaira za srednju i istočnu Europu i Balkan.

“Drago nam je što smo dočekali prvi let Ryanaira u zagrebačkoj zračnoj luci. Počevši s letovima za Charleroi, Ryanair će povezivati Zračnu luku Franjo Tuđman s 14 novih odredišta za manje od tri mjeseca. Uzbuđeni smo jer ovo je tek početak, a u bliskoj budućnosti grad Zagreb bit će pristupačniji nego ikad i dodatno će se potvrditi kao tzv. city break odredište zahvaljujući najboljoj povezanosti u povijesti Zračne luke Franjo Tuđman", istaknuo je Yavuz Aytis, voditelj razvoja ruta Međunarodne zračne luke Zagreb.