Europska oznaka Ecolabel dodjeljuje se proizvodima i uslugama koji pridonose klimatskoj neutralnosti Europske unije.

Terme Sveti Martin prvi su hotel u Hrvatskoj koji nosi prestižnu europsku oznaku za okoliš EU Ecolabel. Oznaku odobrava Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a dobivanjem te oznake Terme Sveti Martin zadovoljile su 22 obvezna mjerila i to u području općeg upravljanja, energetske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije, racionalne potrošnje vode, smanjivanja i upravljanja otpadom i otpadnim vodama.  

Direktoru Termi Sveti Martin Igoru Nekiću oznaku je uručila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja je tom prilikom istaknula:“Ispitivanja tržišta na svjetskoj i europskoj razini jasno su pokazala kako turisti više ne traže masovnost, već održive i ekološki osviještene turističke destinacije koje će im pružati autentična iskustva prilagođena pojedincima. Turisti danas na europskoj razini najviše traže aktivni odmor i usluge koje im pruža zdravstveni turizam pod kojim podrazumijevamo i wellness“.   

Ministrica Brnjac također je poručila kako Vlada promiče i ulaže u razvoj zelenog i održivog turizma kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti i Višegodišnji financijski okvir koji omogućuju sufinanciranje tranzicije sektora prema zelenom i klimatski održivom upravljanju. Zajednički nazivnik ulaganja je razvoj održivog turizma i to na kontinentu kroz koncept razvoja termalnih rivijera, što podrazumijeva i razvoj cijele regije, a na obali poticanjem produljenja sezone kroz klimatsko-zračne terme i thalasso terapiju s ciljem revitalizacije zapuštenih kapaciteta i razvoja najprestižnijeg i financijski isplativijeg oblika turizma.