Destinacija Mali Lošinj ponovno je uvrštena  na popis TOP 100  održivih destinacija svijeta a Lika se tu našla prvi puta, potvrđujući velike ali još neiskorištene potencijale zelene Hrvatske.    

Mali Lošinj je ponovnim, petim uvrštavanjem na popis TOP 100 održivih  destinacija  svijeta, koje po  jasnim kriterijima bira   međunarodna zaklada Global Green Destinations,  dokazao ne samo da se nalazi  u krugu onih  koji idu u korak sa suvremenim trendovima već ih i neprekidno unapređuju. Nagrade se dodjeljuju  u okviru globalne konferencije posvećene  održivom upravljanju destinacijama a  cilj  im je izabrati one koji su  postigli najviše te su  primjer i poticaj  drugima.

 „Turistička zajednica Grada Malog Lošinja je među predvodnicima održivog razvoja u Hrvatskoj. Među prvima smo se uključili u projekt Europske komisije: ETIS - Europski sustav pokazatelja za turizam za održiva odredišta, sudjelujemo u projektu CROSTO – Hrvatski  opservatorij održivog razvoja turizma i brojnim drugima. Ove godine smo kao primjer dobre prakse predstavili projekt Integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji (IQM) u koji je uključeno više od 130 dionika u destinaciji s ciljem podizanja kvalitete u svim segmentima ponude, stvaranjem standarda kvalitete,povezivosti dionika i prepoznatljivosti Lošinja kao destinacije izvrsnosti. Drago nam je da je uz Lošinj i Lika destination izabran u Top 100 održivih destinacija svijeta jer je to upravo dokaz da naša strategija održivosti i uravnoteženosti razvoja turizma i okoliša plovi u dobrom smjeru, izjavio je  direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Destinacija Lika također se nalazi na ovom prestižnom popisu TOP 100  održivih destinacija  svijeta, potvrđujući  uspješnost provođenja  misije i filozofije Klastera Lika Destination. On je, naime, vođen  filozofijom održivog razvoja a  osnovna mu je djelatnost turistička promocija  prirodnih, kulturnih, povijesnih, gastronomskih i zdravstvenih vrijednosti.  Značajke projekta su  kvalitetna suradnja s osam zaštićenih prirodnih područja među kojima su čak  tri od osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj, formiranje zajedničke ulaznice, provođenje višednevnih programa, umrežavanje i povezivanje lokalnih proizvođača  pod zajedničkim brendom Lika Quality.  To je tek  dio aktivnosti Klastera Lika koje su prepoznate i na svjetskoj razini te su ovu destinaciju  ove godine po prvi put uvrstile na prestižni svjetski popis koji će joj, vjerujemo, kao kontinentalnoj destinaciji biti koristan i za bolje pozicioniranje  u hrvatskom turističkom prostoru.