Hrvatska je dobitnica prestižne nagrade  2021 Stars Awards u kategoriji najatraktivnije destinacije koju dodjeljuje specijalizirani kineski travel i lifestyle magazin Travelling Scope.  

Specijalizirani magazin Travelling Scope izdaje od 1980. godine, a riječ je o prvom kineskom magazinu koji je isključivo posvećen turizmu i putovanjima. Uz tiskana izdanja, magazin je dostupan i na digitalnim kanalima gdje ostvaruju višemilijunsku posjećenost.

„ Osvojena nagrada našoj će zemlji osigurati dodatnu vidljivost na velikom kineskom tržištu, kao što je bio slučaj i 2019. godine kada je isti magazin našoj zemlji dodijelio nagradu za destinaciju s najboljim kulturnim i povijesnim naslijeđem. Na ovom ćemo tržištu i nadalje provoditi sve potrebne aktivnosti i susrete s ključnim partnerima kako bi naša zemlja imala što bolju poziciju kada se ponovno aktiviraju putovanja s kineskog tržišta“, izjavila je Franka Gulin, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Kini.

Poziciju Hrvatske kao najatraktivnije destinacije na tržištu Kine prokomentirao je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izjavivši: „Ova nagrada za nas predstavlja veliku satisfakciju i zadovoljstvo, ali i potvrdu da na tržištu Kine radimo jako dobar posao. Riječ je o vrlo velikom i zahtjevnom tržištu, posebice u okolnostima pandemije koja je značajno usporila turističke tijekove između Kine i Europe općenito. Međutim, u budućnosti očekujemo kako će naša zemlja biti jedna od omiljenih destinacija kineskih ljubitelja putovanja, a optimizam nam pružaju povratne informacije partnera te brojne nagrade i priznanja“.