Zbog specifičnih uvjeta uzrokovanih pandemijom Turistička zajednica Grada Crikvenice osmislila je dodatne aktivnosti kao direktnu pomoć obiteljskom smještaju na crikveničkom području.

Turistička zajednica Grada Crikvenice objavila je Javni poziv za prijavu programa financiranja marketinških aktivnosti iznajmljivača u okviru programa rada za 2021. godinu. Tako će se sufinancirati ulaganja u marketinške aktivnosti do maksimalnog iznosa od 1.000 kuna po iznajmljivaču, a najviše do 50 posto ukupnih troškova ulaganja i to za sljedeće aktivnosti: fotografiranje interijera i eksterijera smještajnih objekata, izrada video zapisa interijera i eksterijera smještajnih objekata, nabava softvera za vođenje obiteljskog smještaja (channel manager), izrada promidžbenih materijala (prospekti, letci, vizitke i dr.).  Cilj je podignuti kvalitetu prezentacije i promocije objekata u obiteljskom smještaju, a sve detalje iznajmljivači mogu pronači na poveznici https://www.rivieracrikvenica.com/croatia/javni-poziv-sufinanciranje-marketinskih-aktivnosti-privatnih-iznajmljivaca.

Usto, Turistička zajednica Grada Crikvenice pokreće projekt pod nazivom Kartica za iznajmljivače. Ova kartica će privatnim iznajmljivačima kod gospodarskih partnera koji su se uključili u projekt omogućiti korištenje raznih pogodnosti i popusta na proizvode i usluge pri uređenju i opremanju svojih smještajnih kapaciteta te pripremanju objekata za turističku sezonu. Cilj projekta je povezivanje lokalnih gospodarstvenika i privatnih iznajmljivača koji će rezultirati povećanjem potrošnje u lokalnom gospodarstvu.  Karticu će moći preuzeti registrirani privatni iznajmljivači koji su evidentirani u sustavu eVisitor i koji nemaju nepodmirenih obveza prema Turističkoj zajednici Grada Crikvenice. Projekt je dugoročan, a kartica će se moći preuzeti u TIC-u Crikvenica od 1. lipnja 2021. godine. Do tada se iznajmljivači mogu uključiti u projekt novih partnera koji nude proizvode i usluge za gradnju, uređenje i opremanje turističkih smještajnih kapaciteta te pripremanju objekata za turističku sezonu koje ovim putem Turistička zajednica Grada Crikvenice poziva da im se jave.

Također se nastavlja s animacijom iznajmljivača i ostalih smještajnih objekata da se uključe u projekt Safe stay in Croatia. Ta nacionalna oznaka sigurnosti besplatno se dodjeljuje dionicima turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput iznajmljivača, hotela, kampova, prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, a koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Između ostalog, uvjet koji objekti u domaćinstvu moraju ispunjavati je da osiguraju sigurnosni komplet za svoje goste (Safety Kit - zaštitne maske, rukavice, dezinficijens). Svim iznajmljivačima, koje se uključe u projekt,  Turistička zajednica Grada Crikvenice omogućit će besplatne početne sigurnosne komplete (Safety kit-ove), količinski u skladu s brojem smještajnih jedinica. Početni besplatni sigurnosni kompleti  moći će se preuzeti u TIC-u Crikvenica od 25. svibnja 2021.godine.

Više informacija o svim pogodnostima može se pronaći na web stranici www.rivieracrikvenica.com ili u TIC-u Crikvenica na Trgu Stjepana Radića 1c, te dobiti na broj telefona (0)51 241-051.