TZ grada Zagreba u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom objavila je nove internetske stranice posvećene sportu u Zagrebu https://sport.infozagreb.hr/.

Foto: J. Duval

Nove internetske stranice dostupne su na ukupno šest jezika – engleskom francuskom, njemačkom, španjolskom, talijanskom i naravno hrvatskom jeziku,  a navigacija je osmišljena po kategorijama po kojima se može brzo i jednostavno pretraživati. Za potrebe promocije Zagreba kao idealne sportske destinacije izrađen je i prigodni film koji je dostupan na službenom YouTube kanalu https://www.youtube.com/user/ZAGREBTOURIST kao i na web stranicama https://sport.infozagreb.hr/.

„Razvojem sportskog turizma doprinosimo razvoju cjelogodišnjeg turizma, stoga pozdravljam ovakvu suradnju Turističke zajednice grada Zagreba i Hrvatskog olimpijskog odbora, čime će turisti, posebice ljubitelji sporta, na jednom mjestu imati prilike saznati sve informacije o aktualnim sportskim događanjima te bolje upoznati zagrebačku, odnosno hrvatsku povijest sporta“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

„Zagreb i sport vole se javno i ta ljubav daje sjajne rezultate na ponos svih građana naše metropole. Osim impresivnih rezultata zagrebačkih sportašica i sportaša koji promoviraju Grad, i turistički učinci ostvareni kroz sportske priredbe itekako su dio ove priče o uspjehu. Gotovo svake godine imamo i sportske događaje koji bitno utječu na popunjenost turističkih kapaciteta u Zagrebu, a oni već etablirani i svjetski poznati, poput Snježne kraljice ili Hanžeka, čine to dugi niz godina. Kao višegodišnjoj europskoj prijestolnici turizma u vrijeme adventskih događaja, sljemenska Snježna kraljica daje Zagrebu dodatan šlag na turističke atraktivnosti u tom razdoblju godine. Obnovljeni RŠC Jarun također nudi priliku za velike sportske događaje europske i svjetske razine pa vjerujem da ćemo uskoro i o njemu više govoriti u kontekstu sportske ponude i sportskog turizma. I brojni manji sportski događaji s dugom tradicijom također znatno obogaćuju sportsku ponuda Zagreba, koja je uistinu raznovrsna i za svaku je pohvalu“, izjavio je Zlatko Mateša, predjednik Hrvatskog olimpijskog odbora.  

„Turistička zajednica grada Zagreba razvija sportski turizam kao posebni oblik turističke ponude koji doprinosi stvaranju nove, kvalitetne i konkurentne pozicije na turističkom tržištu. Zagreb se u više navrata pokazao i dokazao kao vrhunski domaćin brojnim domaćim i međunarodnim sportskim priredbama, uključujući i razna svjetska prvenstva te svjetske kupove. Isto tako, naš grad nudi sjajne prostore na otvorenom i zatvorenom za profesionalno, amatersko i rekreativno bavljenje sportom, kao i za sportske pripreme stranih i domaćih natjecatelja. Naše stranice objedinjuju na jednom mjestu cjelokupnu zagrebačku sportsku ponudu, pružajući, tako, potrebne informacije na pregledan, učinkovit i efikasan način. Osim toga, nove stranice predstavljaju platformu za konkretne promotivne aktivnosti koje ćemo pojačati i s novim promotivnim filmom posvećenom sportu u Zagrebu. Čestitam ovim putem svim našim olimpijcima i paraolimpijcima na sjajnim uspjesima postignutim na Olimpijskim igrama gdje smo opet pokazali da, iako smo mala zemlja, možemo postići velike sportske, kao i turističke uspjehe“, kazala je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.