Turističke kompanije osigurale su 84 mobilnih i 11 kamp kućica za smještaj potresom pogođenih žitelja šireg petrinjskog i glinskog područja.

Članovi Hrvatske udruge turizma, Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske i Kamping udruženja Hrvatske uključili su se u akciju kako bi osigurali mobilne i kamp kućice za smještaj potresom pogođenih žitelja šireg petrinjskog i glinskog područja, a prvi mobilni domovi dopremljeni su i postavljeni već danas.

Nakon najrazornijeg potresa koji se dogodio u novijoj hrvatskoj povijesti, turističke kućica.

kompanije ponudile su svima koji su ostali bez svojih domova boravak u svojim objektima. No, stanje na terenu je pokazalo da je tamošnjem stanovništvu potrebnije osigurati siguran i udoban smještaj blizu njihovih kuća, zbog čega je pokrenuta akcija osiguravanja mobilnih i kamp kućica.

Mobilne i kamp kućice koje se otpremaju prema petrinjskom i glinskom području potpuno su opremljene svime što je potrebno za život, grijane su i osigurat će u najkraćem mogućem roku adekvatan i siguran smještaj i većih obitelji.

Uz mobilne i kamp kućice osigurano je i njihovo postavljanje, a već tijekom današnjeg dana prve kućice bit će spremne za useljavanje. Cijela akcija dopremanja, postavljanja i useljavanja mobilnih kućica koordinirana je s Ministarstvom turizma i sporta i sustavom nacionalnih i lokalnih stožera Reublike Hrvatske.

Kompanije koje su osigurale mobilne kućice su Maistra iz Rovinja, Valamar Riviera, Plava Laguna iz Umaga, Jadranka kampovi Lošinj, Arena Hospitality Group iz Pule, kamp Monperin iz Bala, kamp Porat sa Paga, kamp Polidor iz Poreča, Turisthotel iz Zadra, Solaris iz Šibenika, Laguna Novigrad, Karisma Hotels Adriatic, hoteli Živogošće, tvrtka Adria iz Slovenije, tvrtka Crippa iz Višnjana, tvrtka CR Abitare iz Labina i Nord Mobil iz Samobora, kao i nekoliko desetaka kamp depoa.