Turistička zajednica grada Zagreba. u suradnji sa Saltwater Nomads i Total Croatia News organizator je prvog Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada koji će se održati od 21. do 27. lipnja.

Zagrebački tjedan digitalnih nomada organizirat će se uživo i putem interneta, a obuhvatit će sedam tema: cyber sigurnost, prisutnost na internetu, karijere na daljinu, porez i financije, budućnost rada, kvalitetu života i istraživanje Zagreba.

„Odmah po završetku Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada, kreće projekt Zagreb Digital Nomad Ambassador koji se, također, prvi put održava u našem gradu. Kroz projekt, TZGZ poziva u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mjesec besplatnog boravka u Zagrebu, a zatim podijelili i promovirali svoja iskustva. Naš grad je spreman za prihvat digitalnih nomada, nadam se da će idući Tjedan biti inspirativan i poticajan za sve koji vole digitalni nomadski stil života te da će uvrstiti Zagreb na popis kao svoju novu destinaciju“, izjavila je uoći održavanja ovog značajnog događanja Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

„Zagreb je dobro pozicioniran grad u Europi sa živopisnim događanjima i mogućnostima obavljanja poslovanja tijekom cijele godine. To je definitivno jedna od mnogih stanica za digitalne nomade u svijetu, pa ohrabruje vidjeti kako Turistička zajednica grada Zagreba preuzima vodeću ulogu i nastavlja graditi hrvatski profil na globalnoj razini među digitalnim nomadima“, istaknula je Tanja Polegubić, osnivačica Saltwater Nomads.

Više o Zagrebačkom tjednu digitalnih nomada, kao i Ambasador projektu dostupno je na: www.infozagreb.hr